نوآوری جوان ها سنگ بنای شهر هوشمند است
به گزارش مجله سرگرمی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: شهرها در آینده دنیا، نقشی فوق العاده دارند و شهرهای هوشمند، بستر و زیرساخت آموزشی آینده محسوب می شوند.
از سفر با تور کانادا لذت ببرید.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صبح امروز سومین همایش و نمایشگاه شهر هوشمند با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و پیروز حناچی شهردار تهران در برج میلاد تهران شروع به کار کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این همایش و نمایشگاه با اشاره به این که سومین سال است که در این جمع حضور می یابم، بیان نمود: حرکت و تصمیم جدی شهرداری برای هوشمندسازی شهر حرکتی ستودنی و قابل تقدیر است.
وی اضافه کرد: زیست بوم شهر هوشمند باید با تکیه بر داشته های بومی و توانمندی جوانان توسعه یابد و ما حامی هوشمندشدن شهرها به مدد ایده های نوآورانه هستیم؛ در واقع شهر هوشمند ماهیت شهر و کاربری آن را تغییر می دهد که از رویدادها و تحولات شهری مطلع و مدیر آن باشد.
به گفته ستاری، تهران برای تبدیل شدن به شهر هوشمند ظرفیت بالایی دارد و باید تهران را با یاری داشته های بومی به یک ابرشهر تماماً هوشمند بدل کنیم.
تغییر زمین بازی کسب وکار کشور
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: زمین بازی زیست بوم کسب وکار در کشور تغییر نموده است و سیستم های سنتی چاره ای جز پیوستن به این زیست بوم نوین ندارند.
به گفته رئیس بنیاد ملی نخبگان، برای ایجاد شهر هوشمند به توانمندی و دانش جوانان احتیاج داریم. همانگونه که صنعت را با یاری جوانان متحول کردیم باید شهر را هم با اتکا به توانایی جوانان و داشته های بومی هوشمند کنیم.
ستاری به روزهای ابتدایی راه اندازی تاکسی های اینترنتی در کشور اشاره نمود و گفت: در آن روزها مخالفت های زیادی با این کار می شد؛ اما امروز همه با این جریان همگام شده اند و سیستم های سنتی می دانند که چاره ای جز پیوستن به این موج تغییرات ندارند.
رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور ادامه داد: شهر هوشمند یعنی آموزش شهروندان تا لحظه مرگ. امروز کسانی را می بینیم که سواد ندارند اما برای برطرف احتیاجهای شهری خود با نرم افزارهای خدماتی کار می نمایند. یعنی آموزش کار با این سیستم ها را دیده اند.
ستاری در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: در آینده شهرها به پلت فرم آموزشی تبدیل می شوند و همه باید تحت این آموزش ها قرار گیرند تا بتوانند زندگی مدنی داشته باشند.
هوشمندسازی شهرها شهرداری را صاحب شهر می نماید
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر لزوم تغییر سیستم آموزش دانشگاه های کشور، گفت: آموزش های منفعل و جدا از جامعه که در دانشگاه ها وجود دارد محکوم به شکست است و باید آموزش های دانشگاهی نیز بر مبنای همین احتیاجهای جامعه تعریف گردد.
به گفته ستاری، آموزش های دانشگاهی باید مبتنی بر زیست بوم فناوری و نوآوری که در دل نواحی و کارخانه های نوآوری شکل گرفته است، اتفاق بیفتد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه، بیان نمود: شهرداری برای اینکه صاحب شهر گردد باید به سمت شهر هوشمند برود و سیستم های سنتی را کنار بگذارد.
به گفته ستاری،اگر شهرداری بتواند شهر هوشمند را به درستی پیاده کند، می تواند درآمدی چند برابر درآمدهای سنتی خود داشته باشد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، اضافه کرد: تهران شهری با ظرفیت بالا است. محیطی مستعد هوشمندسازی با جمعیتی قابل توجه و استفاده از دانش جوانان برای هوشمندسازی شهر، یک ضرورت است.
ستاری معتقد است که کسب وکارهای سنتی چاره ای جز همراهی با زیست بوم فناوری و نوآوری ندارند. چون بازیگران کسب وکار کشور تغییر نموده اند.
زیست بوم فناوری و نوآوری به بلوغ رسیده است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه بیان نمود: در کسب وکارهای نوین که بازیگران اصلی آن استارتاپ ها، شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها هستند، اشتغال افزایش می یابد و توان دانشی و علمی آنها به کار می آید.
رئیس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور ادامه داد: حرکت جوانان در زیست بوم فناوری و نوآوری به بلوغ رسیده است و دیگر نمی توان در مقابل این حرکت ایستادگی کرد. همه به این نتیجه رسیده اند که باید اقتصاد کشور به دست جوانان بیفتد و منابع زیرزمینی بر مبنای داشته علمی آنها مدیریت گردد.
ستاری در ادامه بیان نمود: تهران پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به شهری هوشمند را دارد و می تواند به یکی از پیشروترین شهرهای هوشمند در جهان تبدیل گردد.
ستاری با بیان اینکه معاونت علمی با تمام توان در خدمت برنامه هوشمندسازی شهر تهران است، گفت: نواحی نوآوری، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و همه ظرفیت های موجود در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اختیار شهرداری است تا برای اجرایی سازی شهر هوشمند از آن بهره بگیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به تفاهم نامه های منعقد شده میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور و شهرداری برای استفاده از توان جوانان برای هوشمندسازی تهران، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آماده هر گونه همکاری و یاری برای اجرایی شدن این طرح است.
هفته تهران هوشمند به همت سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران 12 آذرماه شروع شد و تا فردا ادامه خواهد داشت. افتتاح مراکز نوآوری، برپایی گذر نوآوری در پایتخت، رونمایی از پروژه های تهران هوشمند، افتتاح مرکز زندگی هوشمند و برپایی نمایشگاه احتیاجهای فناورانه شهرداری، از جمله برنامه های در نظر گرفته شده در این همایش است.
انتهای پیغام/
منبع: خبرگزاری فارس