طرز تهیه مانتی خوشمزه و خانگی ترکیه ای (تور ارزان ترکیه)
به گزارش مجله سرگرمی، مانتی را با همین نام خاص، یکی از غذاهای محبوب و سنتی ترکیه می دانند، اما جالب است که بدانید این غذا با همین ترکیبات و مواد اولیه، در کشورهای زیادی به نام های مختلف از جمله گرجستان، چین و روسیه تهیه و سرو می گردد.
بهترین تجربه سفر را با تور ارزان ترکیه در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا تا آنتالیا رویایی و بالون سواری در شهرهای ترکیه تا کلی تفریح دیگر در انتظار شماست، خاطراتی از مردم مهمانواز ترکیه که همیشه در ذهن شما خواهد ماند.
در مورد ریشه اصلی این غذا نظرات مختلفی وجود دارد، اما به طور کلی می توان به این نتیجه رسید که ایده اصلی مانتی از اقوام مغول گرفته شده و طی سال های زیادی در سرزمین های مختلف پراکنده شده و هر کشوری با موادی متفاوت آن را آماده می نمایند.
یکی از مهم ترین بخش های این غذای سنتی، سس ماست و چاشنی روغن فلفلی آن است که طعم اصلی را می سازد. ما در این دستور طرز تهیه مانتی ترکیه ای را برای شما آماده نموده ایم.
مواد لازم برای تهیه مانتی
- آرد دو فنجان
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
- تخم مرغ دو عدد
- آب یک دوم قاشق چای خوری
- پیاز دو عدد
- گوشت چرخ نموده 225 گرم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن جامد سه قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز خشک یک قاشق غذاخوری
- سیر (رنده شده) یک قاشق غذاخوری
- ماست ساده 300 گرم
طرز تهیه مانتی
مرحله اول
برای تهیه مانتی ترکیه ای ابتدا آرد و نمک را در یک کاسه ترکیب کنید. تخم مرغ و آب را اضافه کنید و به خوبی با دست ورز بدهید. در صورت احتیاج آب بیشتری اضافه کنید تا یک خمیر نرم و لطیف داشته باشید. حداقل به مدت 30 دقیقه روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
پیازها را رنده کنید و سپس آن ها را روی یک الک یا آبکش قرار دهید تا آب اضافی خارج گردد. سپس پیاز رنده شده ، گوشت چرخ نموده، نمک و فلفل را مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا یکدست گردد.
مرحله سوم
خمیر را به سطح کار آردپاشی شده منتقل کنید و با وردنه صاف کنید. آن را به یک مستطیل نازک تبدیل نموده و نوک یک چاقوی تیز، مربع هایی پنج سانتی از خمیر برش دهید. در تمام مراحل یک کاسه آرد در دسترس داشته باشید تا خمیر نچسبد.
مرحله چهارم
حالا از مایه گوشتی که برای مانتی آماده نموده اید، حدود دو قاشق چای خوری در مرکز مربع های خمیری بگذارید، سپس گوشه های خمیر را طبق سلیقه خودتان به هم بچسبانید تا کاملا بسته گردد و مواد خالی نگردد. سپس آن ها را به سطحیآرد پاشی شده منتقل کنید.
مرحله پنجم
یک قابلمه بزرگ را پر از آب نمک کنید تا به جوش بیاید، شعله را کم کنید و مانتی ها را به آرامی داخل آب داغ بیندازید تا مغز پخت شوند. زمانی که مانتی از رنگ خام و صورتی خارج شد، یعنی حدود 20 تا 30 دقیقه بعد از پخت، می توانید آن ها را از قابلمه خارج نموده و در ظرف مورد نظر بچینید.
مرحله ششم
ماست و سیر رنده شده را با هم ترکیب نموده و سس مخصوص مانتی را آماده کنید. در همین زمان یک تابه کوچک را از سه قاشق روغن با کره پر نموده و گرم کنید، فلفل قرمز را به آن اضافه نموده و تفت بدهید تا چاشنی غذا آماده گردد. حالا می توانید این لقمه خوشمزه را نوش جان کنید.
چند نکته برای تهیه مانتی
- می توانید مانتی را بخارپز کنید.
- در صورت تمایل و برای تکمیل این وعده غذایی می توانید از سبزیجات بخارپز مانند کلم بروکلی، ذرت و غیره بهره ببرید.
- هر دو سسی که در دستور در مورد آن ها شرح دادیم، از سس های ویژه مانتی هستند اما شما می توانید آن را با سس های مورد علاقه خود جایگزین کنید.