شانگهای محور توسعه شرق پایه

به گزارش مجله سرگرمی، بیستمین اجلاس روسای کشورهای عضو پیمان شانگهای در شرایطی برگزار گردید که قدرتهای نوظهور عضو آن همچون چین،خیز بلند خود را برای چند جانبه گرایی در عرصه بین المللی برداشته اند.

شانگهای محور توسعه شرق پایه

با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش خبرنگاران، شهری که تنها به یک محدوده جغرافیایی در سرزمین اژدهای افسانه ای خلاصه نشده بلکه نقطه شروع پیمانی بین المللی گشت که اکنون با بازیگرانی کلیدی میرود تا نظم نوین دنیای امریکایی برجا مانده از دهه 1990 میلادی را با چالشی جدیروبرو کند.

به تازگی بیستمین نشست سران کشورهای عضو پیمان شانگهای که متاثر از شرایط همه گیری ویروس کرونا به شکل مجازی برگزار گشت با سخنان قابل درنگ روسای کشورهای عضو همراه بود.

در این میان چین به عنوان مبدا و پایه گذار پیمان شانگهای که در طول دو دهه اخیر فرایند توسعه ای پرسرعتی را شروع نموده در میان کشورهای عضو نقش اصلی را در بر هم زدن مناسبات یکجانبه ناشی از نظم به اصطلاح نوین دنیای امریکایی پس از فروپاشی شوروی سابق ایفا می نماید.

به همین دلیل شی جین پینگ رئیس جمهور خلق چین دیروز در اجلاس شانگهای در سخنان خود گفت: توسعه واقعی توسعه همه، توسعه خوب و توسعه پایدار است. ما باید با اصرار بر آرمان توسعه توأم با نوآوری، هماهنگی سبز، گشایش و بهره برداری مشترک، گسترش فضای همکاری عملی، به احیای مالی و بهبود زندگی مردم یاری کنیم.

نکته ای که رییس جمهور خلق چین بدان اشاره نموده در واقع همان مبارزه با فاصله طبقاتی ناشی از نگاه لیبرالیستی است که غرب و به ویژه امریکا پس از فروپاشی شوروی سابق به عنوان پرچمدار نظام سرمایه داری در عمل آن را به عنوان الگویتوسعه مدرن سنگ تمام گذاشتند اما غافل از آنکه توسعه پایدار مالی بدون توجه به موضوع آن یعنی جامعه و انسانغیر قابل دسترس است. چرا که شکاف های موجود در طبقات اجتماعی چه در سطوح داخلی یک سرزمین و چه در عرصه بین المللی تنها به ایجاد نابرابری و در نهایت نارضایتی اجتماعی و نیز اعتراض و هرج و مرج ختم خواهد شد.

از سویی دیگر، رییس جمهور چین خاطر نشان کرد: بین تمدنها خوب و بد وجود ندارد، تنها، تفاوت و ویژگی وجود دارد. باید ضمن یاری به آموزش و هم آموزی بین تمدنها، افزایش حسن همجواری و دوستی بین کشورها، پایه افکار عمومی برای توسعه سازمان همکاری شانگهای در راستای تحقق توسعه دراز مدت را تحکیم کنیم.

وی در عین حال یک واقعیت را نیز یادآور شد و گفت: ما باید با اقدامات عملی ضمن اجرای چندجانبه گرایی و بهبود مدیریت دنیا، از نظم و ترتیب بین المللی دفاع کنیم. باید با اصرار بر اصول مشورت مشترک، ایجاد مشترک و بهره برداری مشترک، بر حل امور دنیای به وسیله مشورت کشورها، مشارکت در برقراری نظام مدیریت دنیای، بهره مند شدن مردم کشورهای دنیا از نتایج توسعه حمایت کنیم.

احترام متقابل به حقوق ملت ها و در عین حال حفظ استقلال، موضوعیست که پایه های نظم بین المللی را در دوره پیش رو میسازد. همچنین یکجانبه گرایی هایی که با اتکا بر توان نظامی و مالی در سه دهه گذشته کوشیده به گفتمان حاکم بر روابط بین الملل از آن سوی اقیانوس اطلس جا بیفتد، مسئله ای در روابط میان کشورها بوده که اکنون با ظهور یک شبکه قدرت چندجانبه چون چین، روسیه و ایران به چالش کشیده شده است. از همین روست که تشکیل سازمان همکاری های شانگهای که به ابتکار قدرت نوظهور چین شکل گرفته، میرود تا گفتمان جدیدی از همکاری های دنیای را بهنمایش بگذارد.

311311

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 22 آذر 1399 بروزرسانی: 22 آذر 1399 گردآورنده: fixfun.ir شناسه مطلب: 1325

به "شانگهای محور توسعه شرق پایه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شانگهای محور توسعه شرق پایه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید