خواص گوجه فرنگی برای مبارزه با سرطان خواص گوجه فرنگی برای مبارزه با سرطان
به گزارش مجله سرگرمی، گوجه فرنگی از هزاران سال پیش مورد توجه بوده و برای بعضی از درمان های طبیعی از آن استفاده می شده است.میوه این گیاه که قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد، انواع سس ها، سوپ و انواع مواد غذایی به طور وسیع در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص گوجه فرنگی برای مبارزه با سرطان
به گزارش خبر نگار خبرنگاران با گوجه فرنگی می توانید در مقابل هر گونه بیماری به خصوص سرطان مبارزه کنید.
گوجه فرنگی از هزاران سال پیش مورد توجه بوده و برای برخی از درمان های طبیعی از آن استفاده می شده است.
میوه این گیاه که قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد، انواع سس ها، سوپ و انواع مواد غذایی به طور وسیع در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
مهم ترین ترکیبات گوجه فرنگی شامل حدود 80 درصد یا کمی بیشتر آب است و بقیه آن را پروتئین، چربی، قندهای مختلف از جمله گلوکز و فروکتوز، ویتامین های آ، ث، کا، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین ب،5 اسیدفولیک، ویتامین E، اسید آمینه های ضروری، املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، مس، منگنز، کبالت، روی و آرسنیک است و به تازگی وجود ید نیز در گوجه فرنگی گزارش شده است.
گوجه فرنگی سرشار از ماده ای به نام لیکوپن است که از آنتی اکسیدان ها به شمار می آید و در واقع لیکوپن ترکیبی ضد سرطان است و خوردن گوجه فرنگی از سرطان لوزالمعده، پروستات، سرطان رحم جلوگیری می نماید.
همچنین از علائم پیش سرطانی رحم که در اصطلاح التهاب CIN گفته می گردد، جلوگیری می نماید.
محققان دریافته اند، زنانی که در خون شان مقدار زیادی ترکیب شیمیایی مفید ضد سرطان لیکوپن وجود دارد کمتر به سرطان رحم مبتلا می شوند.
در طب سنتی نیز از گوجه فرنگی در جهت تسکین و بهبود برخی بیماری ها نظیر آسم، سرفه، آنفلوانزا، امراض چشم، گوش درد، حصبه و تب زرد استفاده می نموده اند.
در تحقیقات اخیر نیز به نقش مؤثر آن در میکروب کشی (خاصیت ضد میکروبی)، ضد اسهال آن اشاره شده است.
پختن گوجه فرنگی به میزان 2 دقیقه نیز باعث به وجود آمدن مواد ضد سرطان در گوجه فرنگی خواهد شد.
گوجه فرنگی حاوی اسید فولیک است و مواد غذایی که دارای این ترکیب شیمیایی باشند، مقاومت سلول ها را در برابر حمله سرطان ریه افزایش می دهند. بنابراین دانشمندان توصیه می نمایند که برای مبارزه با سرطان ریه می توان هر چه بیشتر از این نوع مواد غذایی استفاده کرد.
گوجه فرنگی در برخی افراد ایجاد حساسیت می نماید که باید به آن توجه کرد. دانه های گوجه فرنگی حاوی نوعی روغن است که برای تهیه مارگارین ، سالاد و انواعی از صابون مصرف می گردد.
گوجه فرنگی را باید هنگامی که کاملاً رسیده است، از بوته چید و مصرف کرد، گرچه شباهت هایی بین ترکیبات گوجه فرنگی قرمز و سبز(نرسیده) وجود دارد، ولی رنگ های گیاهی موجود در گوجه فرنگی رسیده (قرمز) در سبز وجود ندارد و ممکن است گاهی در گوجه فرنگی سبز، مواد سمی وجود داشته باشد، گوجه فرنگی نارس و سبز مخصوصاً برای کلیه ها مضر است.
از دیگر فواید گوجه فرنگی می توان به: یاری به رقیق شدن خون، رفع ورم مخاط روده، پایین آوردن کلسترول خون، یاری به تنظیم فشار خون، رفع کردن ورم مفاصل و ... اشاره نمود.
البته در برخی اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشکال صورت می گیرد و افرادی که معده حساس دارند یا از زخم های معده یا روده رنج می برند، نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط نمایند.
گوجه فرنگی در علم گیاه شناسی یک میوه تلقی می گردد؛ اما اغلب به عنوان تره بار شناخته می گردد. گوجه فرنگی سرشار از ویتامینC و لیکوپن است. این میوه، خام یا به عنوان یکی از مواد لازم برای تهیه غذا، انواع سس و نوشیدنی مصرف می گردد و بخش مهمی از رژیم غذایی مردم بسیاری از کشورها را تشکیل می دهد.
گوجه فرنگی در اوایل قرن نوزدهم در خاورمیانه توزیع شد و اغلب به عنوان یکی از مواد لازم برای پخت غذا مصرف می شد. نام اولیه گوجه فرنگی در ایران، بادمجان ارمنی یا رومی بود و در دوره قاجاریه، برای نخستین بار گوجه فرنگی را در مزرعه ای پرورش دادند.
به علت اهمیت مالی، این گیاه موضوع تحقیق و پژوهش های بسیاری واقع شده است و در علم ژنتیک به عنوان یکی از گیاهان الگو شناخته می گردد. گوجه فرنگی از جمله سبزی های پرخاصیت است که اگرچه بیش تر به صورت پخته و رب استفاده می گردد، مصرف آن به صورت خام بسیار مفیدتر است.
ارزش غذایی و دارویی گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های C و A، اسیدفولیک یا بتاکاروتن و مقدار کمی ویتامین های گروه B شاملB1، B2، B3، B5 و هم چنین دارای مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، کمی آهن، مس و روی نیز هست که باعث تعادل در بدن می گردد و ریزمغذی های مورد احتیاج بدن را تأمین می نماید.
آنتی اکسیدان های لیکوپن و بتاکارتن موجود در گوجه فرنگی، به مقابله با رادیکال های آزاد که عامل پیری هستند، یاری می نماید. هم چنین در پیش گیری از بسیاری از سرطان ها و بیماری های التهابی مرتبط با چاقی مانند بیماری های قلبی- عروقی و دیابت نقش مهمی دارد.
گوجه فرنگی، اشتهاآور، رفع نماینده ضعف و خستگی، تقویت نماینده سلسله اعصاب، قلب و دستگاه گردش خون است. هم چنین مصرف آن به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل، رماتیسم و نقرس سفارش می گردد. ضمناً برای رفع مسمومیت های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوب های ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. ویتامین A موجود در آن، در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط ها بسیار مؤثر است. گوجه فرنگی هضم مواد نشاسته ای را آسان می نماید. به همین جهت، از سس آن با حبوبات پخته مصرف می گردد.
در چین از جوشانده ریشه، شاخه ها و برگ های مسن گوجه فرنگی برای رفع دندان درد استفاده می نمایند. در هندوچین به عنوان ملین و برای تقویت مبتلایان به بیماری سل، تب های حصبه، رفع ورم چشم، آماس گوش و دفع سنگ کلیه تجویز می گردد. در اندونزی از کوبیده برگ های خشک گوجه فرنگی، برای رفع آفتاب سوختگی پوست و صورت استفاده می گردد.
خواص و کاربرد
- طبع گوجه فرنگی سرد و صفراآور است.
- به خاطر وجود ماده سمّی سولانین، هیچ گاه از میوه نارس آن استفاده نکنید.
- برای تقویت بینایی مؤثر است.
- به رشد استخوان ها یاری می کند.
- برای تسکین دردهای عصبی مفید است.
- برای رفع بی اشتهایی می توان قبل از غذا استفاده از آن کرد.
- کسانی که بیماری نقرس و رماتیسم دارند می توانند از آن استفاده نمایند.
- افراط در خوردن آن باعث فراوری سنگ مثانه می گردد.
- خوردن آن برای بیماری تصلب شرائین مفید است.
- در درمان غلظت خون مؤثر است.
- کسانی که آب مروارید دارند از گوجه فرنگی استفاده نمایند.
- مادران شیرده سعی نمایند کم بخورند؛ چون کم نماینده شیر است.
- کسانی که یبوست دارند قبل از غذا یک گوجه فرنگی بخورند.
- گوجه فرنگی به بلندشدن قد یاری می کند.
- کسانی که پوست حساس دارند و کبد آن ها ضعیف است گوجه فرنگی کم تر بخورند.
- گوجه فرنگی جهت درمان سیاتیک و درد مفاصل مفید است.
- برای فرار حشرات می توانید برگ های گوجه فرنگی را در اتاق خود بگذارید.
- سرخ کردن آن باعث سنگین شدن و دیرهضمی آن می گردد.
- برای مسلولین، آب آن نوشیدنی خوبی است.
- برای درمان جوش های صورت، از ماسک گوجه فرنگی له شده بهره ببرید.
- گوجه فرنگی پاک نماینده خون است.
- ماسک آن، چربی اضافی پوست را از بین می برد.
- کسانی که آسم دارند می توانند از آن استفاده نمایند.
- کسانی که بیماری قند دارند روزی یک تا 2 لیوان آب گوجه فرنگی، هفته ای یک بار بخورند.
- گوجه فرنگی، چسبندگی زیاد خون را از بین می برد.
- دفع نماینده رسوب های ادراری و صفراوی است.
- برای درمان خستگی مفرط از آن بهره ببرید.
- از شب کوری جلوگیری می کند.
- برای جلوگیری از ریزش مو مؤثر است.
- خوردن آن از آپاندیس جلوگیری می کند.
- اگر گوجه فرنگی با پوست خام خورده گردد پاک نماینده خوبی برای معده است.
- کسانی که فشارخون دارند از خوردن گوجه فرنگی سرخ شده خودداری نمایند.
منبع: جام جم آنلاین