بخش های اقتصادی دولت به صورت هماهنگ موانع تولید را برطرف کنند

به گزارش مجله سرگرمی، یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس انسجام بخش های مختلف اقتصادی دولت را از مهمترین پیش شرط ها برای رونق تولید بیان نمود و گفت که بخش های اقتصادی دولت باید به صورت هماهنگ شده موانع بر سر راه تولید را بردارند.

بخش های اقتصادی دولت به صورت هماهنگ موانع تولید را برطرف کنند

سید مهدی مقدسی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال سال رونق تولید است و از سویی شرایطی که تحریم به ما تحمیل کرده شرایط ویژه ای است که باعث شده مبادلات ارزی و مسائل دیگر مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی به وجود آورد. البته گرایش به استفاده از ظرفیت داخلی با توجه به وجود قانون استفاده حداکثری از توان داخلی وجود دارد و ما هم قانونا این شرایط را فراهم کردیم. مصوبه اخیر مبنی بر ممنوعیت واردات کالاها، تجهیزات و ماشین آلاتی که امکان ساخت آن در داخل کشور وجود دارد هم زمینه را برای رونق تولید فراهم می کند.

وی افزود: در کنار اینها بحث دیگری هم وجود دارد که ما برای خیلی از بنگاه هایی که دچار مشکل هستند باید مدل اقتصادی تعریف کنیم تا رونق واقعی پیدا کنند و این موضوع را در حد شعار نگه نداریم. حتما باید منابع اقتصادی مورد نیاز بنگاه هایی که از جهت تامین منابع دچار مشکل هستند را تامین کنیم.

کننده مردم اراک در مجلس ادامه داد: رویکردی که وزارت صنعت اعلام کرده که می خواهد از تولید داخل حمایت کند رویکرد خوبی است ولی در عمل آنچه شایسته است رخ نمی دهد. علتش هم این است که بخش های مختلف دولت باید به صورت هماهنگ شده زمینه استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی را فراهم کنند و بخش های اقتصادی دولت باید به صورت هماهنگ شده موانع را بردارند. هنوز هم تصمیمات جزیره ای در بدنه اقتصادی دولت گرفته می شود، یعنی سیاست های بانک مرکزی هنوز با سیاست های وزارت صنعت مطابقت ندارد و این باعث می شود در بخش هایی وزارت صمت اراده کند ولی بانک مرکزی نتواند شرایط را فراهم کند یا برعکس بانک مرکزی تصمیمی می گیرد و وزارت صنعت راه دیگری را می رود.

مقدسی یادآور شد: مادامی که بخش های مختلف اقتصادی دولت با هم منسجم عمل نکنند و موانع تولید را با هم رفع نکنند رونق تولید، کاربرد و اثر بخشی اش خیلی زیاد نیست. البته در برخی زمینه ها مثل داروسازی تحرکاتی بوده، در حوزه لوازم خانگی و مواد غذایی و آنجا که امکان داخلی وجود داشته تا حدی رونق تولید شکل گرفته ولی واقعیت این است که باید بین بخش های مختلف دولت انسجام و هماهنگی لازم ایجاد شود تا رونق تولید تحقق یابد، مثلاً برای آذرآب و هپکوی اراک که بخشی از مشکلش حل شده، تصمیماتی اتخاذ شده که اجرای آن قدری زمان بر است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: یک ایراد اساسی در رونق تولید این است که دولت، استانداران استان ها، ستادهای اقتصاد مقاومتی و کمیته های تسهیل استانی را خیلی به بازی نمی گیرد. ما اعتقاد داریم اگر دولت می خواهد واحدهای تولیدی را به رونق برساند نه در شعار بلکه در عمل باید اختیارات استان ها را بیشتر کند و تصمیمات استانها موکول به تایید مرکز نشود. این یکی از موانعی است که معمولاً فرآیند رفع مشکل یک واحد تولیدی از بحران تا رسیدن به رونق را طولانی می کند و هزینه هایش را افزایش می دهد لذا برای کوتاه کردن جهت حتماً باید اختیارات استان ها افزایش پیدا کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 29 دی 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: fixfun.ir شناسه مطلب: 599

به "بخش های اقتصادی دولت به صورت هماهنگ موانع تولید را برطرف کنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخش های اقتصادی دولت به صورت هماهنگ موانع تولید را برطرف کنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید