3 طرز تهیه فرنی با تخم مرغ برای وزن گیری نوزاد با 24 نکته مهم

به گزارش مجله سرگرمی، فرنی با تخم مرغ یکی از است که با زرده تخم مرغ آماده می گردد و به عنوان یک بسیار محبوب است. خلاصه این که فرنی با زرده تخم مرغ یکی از اولین غذاهای مکمل برای نوزادان است که سرشار از انرژی، آهن و پروتئین بوده و بافت نرم و لطیفی دارد. این فرنی به تقویت رشد جسمی و مغزی کودک یاری می نماید و به راحتی هضم می گردد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه فرنی با تخم مرغ به چند روش مختلف پرداخته ایم.

3 طرز تهیه فرنی با تخم مرغ برای وزن گیری نوزاد با 24 نکته مهم

طرز تهیه فرنی با تخم مرغ در یک نگاه

برای تهیه فرنی با آرد برنج و زرده تخم مرغ، ابتدا آرد برنج را در آب سرد حل کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و کمی غلیظ گردد. سپس زرده تخم مرغ را در ظرف جداگانه بزنید و کم کم به فرنی در حال پخت اضافه کنید. سریع هم بزنید تا زرده کاملاً پخته و با مواد ترکیب گردد. پس از چند دقیقه که فرنی کاملاً پخته و غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید. زمانی که فرنی ولرم شد، شیر خشک را اضافه کنید و هم بزنید. در صورت تمایل و برای نوزادان بالای 8 ماه، کمی کره هم می توان اضافه نمود.

برای مطالعه مواد اولیه، مراحل، جزئیات و روش های دیگر طرز تهیه فرنی با زرده تخم مرغ ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه فرنی با تخم مرغ

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد برنج1 قاشق غذاخوری سرصاف
شیر خشک2 پیمانه مخصوص نوزاد
زرده تخم مرغ1 عدد
کره (به دلخواه و بعد از 8 ماهگی)نصف قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه فرنی تخم مرغ: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه فرنی با تخم مرغ برای نوزاد (روش اول)

با چند ماده اولیه در دسترس و در مدت زمانی بسیار کوتاه، یک فرنی لطیف و مقوی به عنوان یک غذای یاریی برای نوزدان و بچه ها در حال رشد فراهم کنید.

مرحله اول: آرد برنج را با آب مخلوط کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی با تخم مرغ، در یک قابلمه کوچک، آرد برنج را با آب سرد کاملاً مخلوط نموده و با قاشق هم بزنید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که گلوله ای در آن باقی نماند. با این کار مطمئن خواهید شد که فرنی گلوله گلوله نمی گردد.

شما می توانید برای تهیه آرد برنج به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: قابلمه فرنی را روی حرارت ملایم بگذارید

مخلوط آرد برنج و آب سرد را روی شعله ملایم قرار دهید و پیوسته هم بزنید. این مخلوط را باید آنقدری هم بزنید تا آرام آرام غلیظ گردد و به غلظت مناسب برسد. این کار معمولاً 5 تا 7 دقیقه زمان می برد.

مرحله سوم: زرده تخم مرغ را به فرنی اضافه کنید

یک عدد تخم مرغ را بشکنید. زرده تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه بریزید و با قاشق هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد و بوی زهم تخم مرغ گرفته گردد. سپس زرده تخم مرغ همزده کم کم به مایه فرنی گرم اضافه کنید و بلافاصله هم بزنید تا زرده به طور کامل در فرنی پخش و پخته گردد. شعله باید بسیار ملایم باشد تا زرده بریده نگردد.

مرحله چهارم: پخت فرنی را تا غلظت مناسب ادامه دهید

فرنی با تخم مرغ را حدود 2 تا 3 دقیقه دیگر هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. غلظت مناسب برای یعنی این که فرنی نباید خیلی سفت یا خیلی رقیق باشد. در این حالت فرنی را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: شیر خشک را در خاتمه به فرنی اضافه کنید

در ادامه طرز تهیه فرنی با تخم مرغ برای کودک، زمانی که فرنی از روی حرارت برداشته شد و کمی از داغی افتاد (ولرم شد)، شیر خشک را اضافه نموده و هم بزنید تا کاملاً حل گردد. هرگز شیر خشک را روی حرارت مستقیم نریزید.

مرحله ششم: در صورت تمایل کره را بیفزایید

اگر نوزاد شما بالای 8 ماه دارد، می توانید کمی کره برای طعم بهتر به فرنی اضافه کنید. کره را نیز پس از آنکه فرنی را از روی حرارت برداشتید اضافه کنید.

شما می توانید برای تهیه کره به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: فرنی تخم مرغی را سرو کنید

فرنی با تخم مرغ که برای نوزاد خود آماده کردید، حاضر است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و بعد از آنکه کمی ولرم شد به کودک یا نوزاد خود بدهید.

مواد اولیه برای تهیه فرنی تخم مرغ

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
نشاسته1 قاشق غذاخوری سرصاف
زرده تخم مرغ1 عدد
شیر خشک (یا شیر مادر)2 پیمانه مخصوص نوزاد (پس از پخت، موقع ولرم شدن فرنی)
کرهنصف قاشق چای خوری (اختیاری و برای نوزادان بالای 8 ماه)

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه فرنی تخم مرغ: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه فرنی نشاسته با تخم مرغ (روش دوم)

فرنی تخم مرغی را می توانید با نشاسته به جای آرد برنج نیز تهیه کنید. کافی است به جای آرد برنج از نشاسته بهره ببرید تا طعم و بافت متفاوتی پیدا کند.

مرحله اول: نشاسته را با آب سرد مخلوط کنید

در یک قابلمه کوچک میزانی آب سرد بریزید، سپس میزان لازم از نشاسته را به آن اضافه کنید. نشاسته را در آب سرد حل نموده و خوب هم بزنید تا گلوله نگردد.

شما می توانید برای تهیه نشاسته به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: قابلمه فرنی را روی حرارت ملایم قرار دهید

مخلوط به دست آمده را روی شعله بگذارید. حرارت را کم کنید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد و به آرامی غلیظ گردد.

مرحله سوم: زرده تخم مرغ را اضافه کنید

یک عدد تخم مرغ را بشکنید و زرده آن را در ظرفی جداگانه بریزید. زرده تخم مرغ را با قاشق بزنید تا از حالت لختگی بیرون بیاید. سپس آن را آرام آرام به مایع داغ فرنی تخم مرغی اضافه کنید و به سرعت هم بزنید تا زرده بریده نگردد و کامل پخته گردد.

مرحله چهارم: به پخت ادامه دهید تا غلیظ و یکدست گردد

پس از اضافه نمودن زرده، حدود 2 تا 3 دقیقه دیگر هم بزنید تا فرنی کاملاً غلیظ گردد و نشاسته و زرده به خوبی بپزند.

مرحله پنجم: فرنی را از روی حرارت بردارید

در ادامه طرز تهیه فرنی با تخم مرغ، وقتی فرنی کمی از داغی افتاد و ولرم شد، شیر خشک یا شیر دوشیده شده مادر را به آن اضافه و مخلوط کنید.

مرحله ششم: در صورت دلخواه، کره را اضافه کنید

اگر کودک بالای 8 ماه دارد، می توانید کمی کره برای طعم دهی بهتر اضافه کنید. بعد از اضافه نمودن شیر خشک و زمانی که فرنی را از روی حرارت برداشتید یک قالب کره را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کره با حرارت فرنی ذوب گردد و به شکل یکدست در سراسر آن پخش گردد.

مرحله آخر: فرنی با تخم مرغ را سرو کنید

فرنی شما آماده است. آن را زمانی که داغ است در ظرف مورد نظر خود بریزید. صبر کنید تا کمی ولرم گردد، سپس آن را سرو کنید.

مواد اولیه برای طرز تهیه فرنی با زرده تخم بلدرچین

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد برنج1 قاشق غذاخوری سرصاف
زرده تخم بلدرچین2 عدد
شیر خشک2 پیمانه مخصوص نوزاد
کرهنصف قاشق چای خوری (برای نوزاد بالای 8 ماه)

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه فرنی تخم مرغ: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه فرنی با تخم بلدرچین (روش سوم)

این فرنی یک مدل دیگر فرنی تخم مرغی است که به علت استفاده از تخم بلدرچین و خواص بی شمار آن، برای بچه ها یک وعده غذایی کامل و مقوی به شمار میرود.

مرحله اول: آرد برنج را با آب سرد مخلوط کنید

در یک قابلمه کوچک میزانی آب بریزید. آرد برنج را به آن اضافه کنید و با آب سرد کاملاً حل کنید. مخلوط به دست آمده را خوب هم بزنید تا یکدست گردد و به شکل گلوله گلوله دیده نگردد.

مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید

آرد برنج حل شده در آب را روی شعله کم بگذارید و به طور مداوم هم بزنید تا کم کم غلیظ گردد.

مرحله سوم: زرده های تخم بلدرچین را اضافه کنید

دو عدد تخم بلدرچین را بشکنید. زرده های آن را جداگانه در یک ظرف بزنید، سپس آرام آرام به فرنی داغ اضافه کنید و سریع هم بزنید تا پخته و یکدست شوند.

مرحله چهارم: پخت را ادامه دهید تا بافت فرنی سفت تر گردد

حدود 2 تا 3 دقیقه دیگر فرنی را روی حرارت نگه دارید. فرنی را هم بزنید تا زرده ها کاملاً بپزند و غلظت مناسبی پیدا کند. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک گردد.

مرحله پنجم: شیر خشک و کره را اضافه کنید

بعد از کمی خنک شدن فرنی، شیر خشک را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا در فرنی حل گردد. اگر از شیر مادر استفاده می کنید، آن را پس از ولرم شدن اضافه کنید. برای نوزادان بالای 8 ماه در صورت تمایل می توانید میزان کمی کره برای طعم دهی به فرنی اضافه نمود.

مرحله آخر: فرنی تخم بلدرچین را سرو کنید

فرنی تهیه شده با زرده تخم بلدرچین را در ظرف مناسب بریزید و وقتی که کمی خنک شد آن را سرو کنید.

خواص زرده تخم مرغ در تغذیه نوزاد

زرده تخم مرغ منبعی غنی از مواد مغذی ضروری برای رشد نوزاد است. این بخش از تخم مرغ سرشار از پروتئین، آهن، چربی های مفید، کولین، ویتامین های A، D، E و B12 است که به تقویت سیستم عصبی، رشد مغز، بهبود بینایی و ساخت سلول های خونی یاری می نمایند. مصرف زرده به عنوان یکی از اولین منابع پروتئین حیوانی، باعث افزایش انرژی نوزاد و پیشگیری از کم خونی می گردد. البته آغاز آن باید تدریجی و با مشورت پزشک انجام گیرد تا احتمال بروز آلرژی یا حساسیت آنالیز گردد.

نکات مهم در طرز تهیه فرنی با تخم مرغ

  • این فرنی مثل حریره بادام مناسب نوزادان بالای 7 ماه است، در صورتی که زرده تخم مرغ به برنامه غذایی شان اضافه شده باشد.
  • همواره قبل از اضافه نمودن مواد تازه به رژیم نوزاد، با پزشک مشورت کنید.
  • بهتر است از آرد برنج مخصوص نوزاد بهره ببرید، یا آرد برنج خانگی که از برنج ایرانی تهیه شده باشد.
  • زرده تخم مرغ باید کاملاً پخته گردد تا احتمال بروز حساسیت یا مسائل گوارشی کاهش یابد. از استفاده زرده نیم پز برای نوزاد پرهیز کنید.
  • اگر برای اولین بار زرده تخم مرغ به رژیم غذایی نوزاد اضافه می گردد، ابتدا میزان بسیار کمی (مثلاً نصف زرده) بهره ببرید و واکنش بدن او را طی 3 روز آنالیز کنید.
  • فرنی را هر بار تازه تهیه کنید و از نگهداری به جای مانده آن در یخچال برای وعده بعدی خودداری گردد، چون ممکن است طعم، بافت و ارزش غذایی آن تغییر کند.
  • برای خوش خوراک تر شدن فرنی، می توانید چند قطره گلاب یا میزان خیلی کمی دارچین بعد از یک سالگی نوزاد اضافه کنید، ولی در ماه های ابتدایی از اضافه نمودنی های معطر پرهیز گردد.
  • اگر نوزاد به شیر خشک حساسیت دارد یا با نظر پزشک شیر مادر دریافت می نماید، می توان شیر خشک را حذف کرد و پس از پخت، شیر دوشیده شده مادر را به فرنی ولرم اضافه نمود.
  • هنگام دادن فرنی به نوزاد، حتماً دمای آن را با پشت مچ دست چک کنید. حرارت زیاد ممکن است باعث سوختگی دهان نوزاد گردد.
  • از تخم مرغ تازه و با تاریخ معتبر بهره ببرید. تخم مرغ هایی که مدت زیادی در یخچال مانده اند، ممکن است کیفیت مناسبی برای نوزاد نداشته باشند.
  • زرده تخم بلدرچین باید کاملاً پخته گردد تا احتمال آلرژی و مسائل گوارشی کاهش یابد.
  • بهتر است برای آغاز، فقط از زرده بهره ببرید و نه سفیده، چون سفیده می تواند برای کودک حساسیت زا باشد.
  • تخم بلدرچین حتماً باید تازه و با تاریخ معتبر باشد. خواص تخم بلدرچین را می دانید؟
  • برای جلوگیری از بوی زُهم تخم مرغ در فرنی، می توانید زرده ها را پیش از اضافه نمودن به فرنی، حتما با قاشق (نه چنگال) هم بزنید تا یکنواخت تر در غذا پخش شوند.
  • در صورت استفاده از شیر خشک یا شیر مادر، آن را حتماً در فرنی ولرم (فرنی داغ نباشد) اضافه کنید تا خواص تغذیه ای آن حفظ گردد.
  • برای نوزادانی که برای اولین بار تخم بلدرچین مصرف می نمایند، میزان کمی از فرنی را امتحان کنید و 3 روز اول واکنش بدن را تحت نظر بگیرید.

فوت و فن های خوشمزه شدن فرنی تخم مرغ برای کودک

از چه ماهی می توان به نوزاد فرنی با تخم مرغ داد؟

معمولاً از خاتمه 6 ماهگی به بعد می توان فرنی را وارد برنامه غذایی نوزاد کرد، اما اضافه نمودن زرده تخم مرغ باید طبق نظر پزشک کودک و به تدریج انجام گردد. اغلب پزشکان توصیه می نمایند زرده تخم مرغ از ماه هفتم یا هشتم آغاز گردد.

چرا شیر خشک نباید روی حرارت بجوشد؟

شیر خشک با حرارت بالا ارزش تغذیه ای خود را از دست می دهد و ممکن است بعضی ترکیبات آن تجزیه شوند یا طعم نامطبوعی پیدا نمایند. به همین علت، همواره باید شیر خشک را در فرنی ولرم (نه داغ) حل کرد، نه روی شعله مستقیم.

آیا می توان از آرد برنج خانگی استفاده کرد؟

بله، تهیه شده از برنج ایرانی شسته شده و خشک شده انتخاب بسیار خوبی است، به ویژه اگر فاقد اضافه نمودنی و سالم باشد. با این حال، حتماً آرد را از قبل الک نموده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا کپک نزند.

چه طور می توان بوی زهم تخم مرغ را در فرنی از بین برد؟

برای کاهش یا از بین بردن بوی زُهم تخم مرغ در فرنی، می توانید از روش های ساده و بی ضرر زیر بهره ببرید، به ویژه زمانی که غذا برای نوزاد یا کودک تهیه می گردد:

  • زرده تخم مرغ را قبل از اضافه نمودن، جداگانه با قاشق بزنید تا یکدست گردد، این کار به کاهش بوی تخم مرغ یاری می نماید.
  • حتماً زرده را در زمان مناسب (وقتی مایع فرنی تخم مرغ داغ شده اما نجوشیده) اضافه کنید و سریع هم بزنید تا پخته گردد و بوی خامی ندهد.
  • پخت کامل زرده مهم است؛ اگر زرده خوب نپزد، بوی خامی آن بیشتر احساس می گردد.
  • اضافه نمودن میزان بسیار کمی کره به فرنی بعد از پخت می تواند طعم و بوی آن را ملایم تر کند.
  • برای بچه ها بالای یک سال، میزان کمی گلاب یا عرق هل می تواند به خوش بو شدن فرنی یاری کند (در نوزادان بهتر است پرهیز گردد).

آیا می توان فرنی با تخم مرغ را در فریزر نگهداری کرد؟

خیر، فرنی مخصوص نوزاد به ویژه اگر با زرده تخم مرغ تهیه شده باشد، نباید فریز گردد. یخ زدگی باعث تغییر بافت، جدا شدن مواد از هم، و کاهش کیفیت تغذیه ای می گردد. بهتر است فرنی همواره تازه تهیه گردد و در صورت باقی ماندن، حداکثر تا 24 ساعت در یخچال نگهداری گردد؛ آن هم فقط اگر بدون شیر خشک یا شیر مادر آماده شده باشد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 3 خرداد 1404 بروزرسانی: 3 خرداد 1404 گردآورنده: fixfun.ir شناسه مطلب: 2436

به "3 طرز تهیه فرنی با تخم مرغ برای وزن گیری نوزاد با 24 نکته مهم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 طرز تهیه فرنی با تخم مرغ برای وزن گیری نوزاد با 24 نکته مهم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید