با این ترفندها نان شیره انگور را نرم و پنبه ای مثل بیکری درست کن!
به گزارش مجله سرگرمی، نان شیره یکی از خوشمزه ترین است که می تواند با شیره انگور، شیره خرما یا شیره توت طبخ گردد. این نان مقوی گزینه خوبی برای و عصرانه یا و زنگ سرگرمی بچه ها است. اگر شما هم دوست دارید روش طبخ انواع نان با طعم های مختلف را یاد بگیرید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه نان شیره را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه نان شیره انگور
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
شیر (ولرم باشد) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
شیره انگور | 3 قاشق غذاخوری |
آرد | تقریبا 6 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر کاکائو | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه نان شیره: 2 ساعت
مدت زمان لازم برای تهیه نان شیره انگور: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه نان شیره انگور
مراحل طرز تهیه نان شیره انگور را دنبال کنید.
مرحله اول: خمیر مایه را به عمل آورید
در اولین مرحله از طرز تهیه نان شیره انگور، شیر را در شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا فقط ولرم گردد. سپس، به مقدار یک لیوان شیر ولرم را به کاسه مناسبی منتقل نموده و خمیر مایه و شکر را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید، شیر نباید بیش از مقدار گرم یا داغ باشد. در غیر این صورت، خمیر مایه شما به عمل نمی آید و خراب می گردد. این ترکیب را به خوبی هم بزنید و حدود 10 دقیقه منتظر بمانید تا خمیر مایه به عمل بیاید و کاملا کف کند.
برای خرید شیر و شکر می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: باقی شیر و روغن را اضافه کنید
پس از گذشت این مدت و به عمل آمدن خمیر مایه، باقی شیر و روغن مایع را در کاسه بریزید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: سفیده تخم مرغ را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه نان با شیره انگور، باید زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. زرده را برای رومال نان شیره کنار بگذارید و سفیده را با همزن برقی به مقدار ای هم بزنید که کاملا پف کند. حالا، سفیده تخم مرغ را در کاسه حاوی شیر، شکر، خمیر مایه و روغن بریزید و با لیسک فولد کنید.
برای خرید تخم مرغ می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: خمیر نان شیره را آماده کنید
حالا، نمک و آرد را با یکدیگر ترکیب کنید و هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. این ترکیب را به صورت کنترل شده و تدریجی به مواد داخل کاسه اضافه کنید. در حین انجام این کار، مواد داخل کاسه را به آرامی فولد کنید تا خمیر نان شیره کم کم جمع گردد.
برای خرید نمک و آرد می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: خمیر نان را استراحت دهید
در این مرحله از طرز تهیه نان شیره انگور، خمیر را جمع کنید تا به صورت توپ درآید. سپس، خمیر جمع شده را با یک پارچه نخی تمیز و مرطوب بپوشانید و برای یک ساعت و نیم در فضای آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند و حجم آن 2 برابر گردد.
مرحله ششم: خمیر را چانه گیری کنید
پس از گذشت این مدت، خمیر نان شیره کاملا پف نموده و حجم آن دو برابر شده است. حالا، وقت آن است که خمیر را هواگیری نموده و سپس، به 8 تا 10 چانه با ابعاد مساوی تقسیم کنید. روی چانه های خمیر را با پارچه نخی تمیز و نم دار بپوشانید و بگذارید حدود یک ساعت دیگر استراحت نمایند.
مرحله هفتم: چانه های خمیر را باز کنید
در این مرحله از طرز تهیه نان شیره، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا کاملا گرم گردد. سپس، هر یک از چانه های خمیر را با یاری وردنه تا حدودی باز کنید و مقداری شیره انگور () و پودر کاکائو روی آن بریزید.
در ادامه، خمیر باز شده را به دلخواه رول نموده یا دوباره گرد کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرهای پر شده با پودر کاکائو و شیره انگور را در سینی بچینید و با زرده تخم مرغی که قبلا کنار گذاشتید رومال کنید.
برای خرید شیره انگور و پودر کاکائو می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: نان شیره را در فر بپزید
در این فاصله، فر هم کاملا گرم شده و برای پخت نان آماده شده است. بنابراین، سینی حاوی خمیرهای نان شیره را در طبقه میانی فر بگذارید. حدود 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا نان شیره شما کاملا بپزد. پیشنهاد می کنیم در دقایق پایانی پخت، فر را روی حالت گریل قرار دهید تا سطح نان شیره کاملا طلایی گردد.
مرحله آخر: نان شیره را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، نان های تازه و خوشمزه را از فر خارج کنید و در پارچه نخی بپیچید تا گرم باقی بمانند. شما می توانید این نان مقوی را به عنوان میان وعده مدرسه و زنگ سرگرمی در کیف بچه ها بگذارید یا در وعده های صبحانه و عصرانه همراه با پنیر، کره، سرشیر یا خامه نوش جان کنید.
نکات مهم در طرز تهیه نان شیره
- در صورت تمایل، در طرز تهیه نان با شیره انگور می توانید شیره خرما یا شیره توت را جایگزین شیره انگور کنید.
- بسته به ذائقه، می توانید پودر کاکائو را از دستور طبخ نان شیره حذف کنید.
- در صورت تمایل، می توانید پودر کاکائو و شیره را به مایه خمیر نان شیره اضافه نموده و با باقی مواد ترکیب کنید.
- در صورت تمایل، علاوه بر شیره و پودر کاکائو می توانید مقداری مغز گردو و کشمش هم در وسط خمیرهای باز شده بریزید و نان شیره را به صورت مغزدار آماده کنید.
ارزش غذایی نان شیره انگور به عنوان میان وعده مدرسه و زنگ سرگرمی بچه ها
نان شیره انگور همان طور که از اسمش پیداست با استفاده از شیره انگور و پودر کاکائو طبخ می گردد. این مواد مقوی دارای ویتامین ها، املاح معدنی و ترکیبات موثری هستند که به تامین انرژی و سلامت بدن یاری می نمایند.
برای مثال، شیره انگور حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها، مواد قندی، آهن، سدیم، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، و ویتامین های A، B و C است. مجموعه این ترکیبات علاوه بر تامین انرژی مورد احتیاج بدن با تنش های عصبی مقابله نموده و سیستم ایمنی را تقویت می نمایند. بعلاوه، مصرف مداوم شیره انگور می تواند در بهبود روند رشد بچه ها و درمان کم خونی موثر باشد.
پودر کاکائو هم حاوی ویتامین ها و مواد معدنی متنوعی است که از مهم ترین آن ها می توان به ویتامین های K، E و A و بعلاوه، به فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیم، فیبر، پروتئین و ریبوفلاوین اشاره نمود. این ترکیبات دست به دست یکدیگر می دهند و به بهبود عملکرد مغز و حافظه، کاهش خطر ابتلا به دیابت، افزایش کارایی فیزیکی بدن، ایجاد احساس شادی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده یاری می نمایند.
بنابراین، نان شیره انگور می تواند یک لقمه سالم برای میان وعده مدرسه و زنگ سرگرمی بچه ها باشد.
فوت و فن های خوشمزه شدن نان شیره
اگر خمیر نان شیره سفت شد چه باید کرد؟
اگر خمیر شما خیلی سفت شد باید مقداری شیر یا آب ولرم به آن اضافه کنید و ورز دهید تا مایعات افزوده کاملا به خورد خمیر بروند.
اگر خمیر نان شیره شل شد چکار کنیم؟
اگر خمیر نان شیره شل شد، کافی است مقدار کمی آرد به آن اضافه کنید و ورز دهید. سفتی خمیر باید به مقدار ای باشد که به دست شما نچسبد.
چرا نان شیره پف نمی کند؟
از مهم ترین دلایل پف نکردن نان شیره می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده از خمیر مایه نامرغوب و بی کیفیت؛
- استفاده از مایعات سرد یا داغ؛
- استراحت دادن خمیر در محیط سرد؛
- استفاده از آرد، نمک یا شکر زیاد؛
- کافی نبودن زمان استراحت خمیر؛
- استفاده از آرد نامرغوب؛
- نپوشاندن سطح خمیر در هنگام استراحت؛
- ورز ندادن خمیر به مقدار کافی.
برای به عمل آمدن خمیر مایه، دمای شیر یا آب باید چقدر باشد؟
دمای شیر یا آب مورد استفاده در تهیه خمیر باید بین 35 تا 40 درجه سانتی گراد باشد. در غیر این صورت، خمیر مایه شما به عمل نمی آید و نان شما پف نمی کند.
طرز تهیه نان با شیره خرما چگونه است؟
یکی از روش های طرز تهیه نان با شیره خرما می تواند درست مطابق دستور بالا باشد.
طرز تهیه نان با شیره توت چگونه است؟
در طرز تهیه نان با شیره توت کافی است مراحل بالا را دنبال نموده و شیره توت را جایگزین شیره انگور کنید.
منبع: افق کوروش