شناسایی 18 بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در ایران ، علائم چیست و چگونه از ابتلا به بیماری پیشگیری کنیم؟
به گزارش مجله سرگرمی، رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت از شناسایی 18 مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور اطلاع داد و علائم و روش های پیشگیری از ابتلا به این بیماری را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگاران، دکتر محمدرضا شیرزادی درباره تعداد مبتلایان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که به وسیله نوعی کنه منتقل می گردد. از ابتدای امسال تا به امروز 18 نفر به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مبتلا شده اند که از این تعداد یک نفر نیز متأسفانه فوت نموده است.
راه های انتقال تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
وی درباره راه های انتقال بیماری اضافه نمود: در صورتی که یک کنه دام آلوده را نیش بزند؛ ناقل ویروس می گردد و پس از نیش زدن دام دیگر، ویروس را به آن دام منتقل می نماید. بعلاوه در صورتی که انسان کنه را از بدن دام جدا کند یا کنه آلوده، انسان را نیش بزند؛ فرد به بیماری مبتلا می گردد.
تب کریمه کنگو در دام ها علامتی ندارد
رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: تب کریمه کنگو معمولاً علائم خاصی در دام ها ایجاد نمی نماید و ویروس آن تا یک هفته در داخل بدن دام باقی می ماند. اگر در این مدت، دام ذبح گردد افرادی که این دام را ذبح یا گوشت آن را قطعه قطعه می نمایند؛ در معرض خطر ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو قرار می گیرند؛ بعلاوه اگر افراد گوشت دامی که به صورت غیرقانونی و سنتی ذبح شده را بدون رعایت نکات بهداشتی مصرف نمایند مبتلا به این بیماری می شوند.
چگونه از ابتلا به بیماری پیشگیری کنیم؟
وی تأکید کرد: مردم حتماً گوشت هایی را مصرف نمایند که از کشتارگاه خریداری شده و تأییدیه سازمان دامپزشکی را دارد زیرا در کشتارگاه ها، دام پس از ذبح شدن به مدت حداقل 24 ساعت در دمای یخچال قرار می گیرد. سرمای یخچال باعث می گردد که طی فرآیندی، بسیاری از ویروس های موجود در گوشت از جمله ویروس مربوط به بیماری تب کریمه کنگو، از بین برود.
شیرزادی گفت: اگر یک دام به صورت سنتی ذبح گردد گوشت آن عمدتاً بلافاصله پس از ذبح شدن تقسیم می گردد و افرادی که آن گوشت را خریداری و قطعه قطعه می نمایند ممکن است به ویروس آلوده شوند.
علائم تب کریمه کنگو در انسان
رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت درباره علائم بروز بیماری در انسان بیان نمود: حدود دو روز تا یک یا دو هفته پس از مواجهه با ویروس، علائم تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان بروز پیدا می نماید؛ این علائم شامل تب ناگهانی، بدن درد، سردرد، اسهال و استفراغ و سرفه است.
وی ادامه داد: علائم تب، بدن درد و سردرد ممکن است یک تا پنج روز طول بکشد و پس از آن، بیمار وارد مرحله خونریزی دهنده می گردد و علائم خونریزی های گوارشی شامل اسهال و استفراغ خونی، خونریزی زیرپوستی و خونریزی از بینی ظاهر می گردد.
رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت هشدار داد: در صورتی که فردی مبتلا به تب کریمه کنگو گردد و زود به پزشک مراجعه نکند و یا پزشک بیماری را به درستی و زودهنگام تشخیص ندهد؛ بیمار 40 تا 60 درصد در معرض خطر مرگ قرار می گیرد.
روش درمان مبتلایان تب کریمه کنگو
شیرزادی درباره روش درمان مبتلایان تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توضیح داد: درمان بیماران حمایتی است و بیمار باید بستری گردد و مایعات کافی دریافت کند؛ اگر پلاکت فرد افت کند تزریق پلاکت به او انجام و بعضی داروها از جمله مسکن ها برای بیمار تجویز می گردد.
مردم از ذبح دام به شیوه سنتی خودداری نمایند
رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در سرانجام به مردم توصیه کرد که از ذبح دام به شیوه سنتی خودداری نمایند و صرفاً گوشت دام های خریداری شده از کشتارگاه را مصرف نمایند؛ از قطعه قطعه کردن دام هایی که ذبح آنها غیربهداشتی بوده خودداری نمایند؛ افرادی که در منطقه ها روستایی با دام ها تماس مستقیم دارند از دستکش استفاده نمایند و از جدا کردن کنه های روی بدن دام ها اجتناب نمایند.
منبع: همشهری آنلاین