این نوشیدنی های خوشمزه کبدتان را چرب می نماید
به گزارش مجله سرگرمی، نتایچ تحقیق حاکی از این مورد است که مصرف بیش از حد نوشیدنی های مصنوعی شیرین شده، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را افزایش می دهد و شامل داده های 136هزار و 277 شرکت کننده بدون سابقه بیماری کبدی و بر تأثیر نوشیدنی های شیرین شده با قند، نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص بر توسعه بیماری کبد چرب غیر الکلی متمرکز بود.
به گزارش ایسنا، به نقل از مدیکال دیالوگ، در این تحقیق مقطعی، بیماری کبد چرب غیر الکلی با استفاده از شاخص کبد چرب، با نمره کوچکتر و مساوی 60 که نشان دهنده وجود بیماری است، تعریف شد.
محققان از رگرسیون لجستیک برای تحلیل مقطعی و رگرسیون خطر متناسب کاکس برای آنالیز طولی استفاده کردند. مدل آماری رگرسیون برای متغیرهای وابسته دوسویی مانند بیماری یا سلامت، مرگ یا زندگی استفاده می گردد.
یافته ها نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند، نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص همگی با خطر بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط هستند.
افرادی که این نوشیدنی ها را مصرف نمی کردند در مقایسه با کسانی که یک تا دو لیتر یا بیشتر در هفته مصرف می کردند، به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بیشتر بود.
مصرف نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی ارتباط معنادارتری با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داد. در مقابل، مصرف آب میوه خالص ارتباط ضعیفی با این بیماری دارد.
علاوه بر این، تحقیق شرکت کنندگان را به مدت 10 سال و دو ماه آنالیز کرد که طی آن 1043 مورد ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بستری در بیمارستان ثبت شد.
مصرف نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی در سطوح یک تا دو لیتر در هفته و بیش از دو لیتر در هفته به ترتیب با 22 درصد و 35 درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بستری در بیمارستان مرتبط بود.
نتایج این تحقیق یک روند نگران کننده را برجسته می نماید که نشان می دهد مصرف بیش از حد نوشیدنی های مصنوعی شیرین ممکن است به پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی یاری کند.
یافته های این تحقیق در مجله Endocrine Practice منتشر شد.
منبع: فرارو