استیم دک برترین کنسول برای بازی های قدیمی است؛ نگاهی به قابلیت نصب شبیه ساز
به گزارش مجله سرگرمی، کنسول دستی استیم دک پس از مدت ها انتظار عرضه شده و با ویژگی های شگفت انگیزش همه را هیجان زده نموده است. قطعا اصلی ترین ویژگی این کنسول، سخت افزار قدرمند آن جهت اجرای بازی های مختلف استیم است اما یکی از مواردی که آن را به سطح جدیدی می برد، توانایی اجرای بازی های کلاسیک با استفاده از شبیه ساز است.
همان طور که احتمالا می دانید، سیستم عامل اصلی این کنسول، نسخه ای از لینوکس است. اگر از لینوکس استفاده نکرده اید، احتمالا آن را یک سیستم عامل پیچیده یا حداقل خسته نماینده می دانید و نمی خواهید از خط فرمان برای نصب برنامه ها یا برطرف مسائل بهره ببرید. با این حال خبر خوب این است که برای نصب شبیه سازها در استیم دک یا کارکردن با آن ها لازم نیست نزدیک ترمینال لینوکس بشوید. در واقع با نگه داشتن دکمه پاور کنسول، منوی کوچکی ظاهر می گردد که شامل گزینه Switch to desktop است و شما را از استیم به دسکتاپ می برد. این دسکتاپ با یک فروشگاه از پیش نصب شده درست مانند دیگر سیستم عامل ها ارائه می گردد با این تفاوت که همه چیز در این جا رایگان است. این فروشگاه Discover نام دارد. تمام شبیه سازهایی که در ادامه آمده اند به راحتی با یک کلیک قابل نصب هستند.
- Dolphin برای اجرای بازی های گیم کیوب و Wii
- DuckStation برای اجرای بازی های پلی استیشن 1
- PCSX2 برای اجرای بازی های پلی استیشن 2
- PPSSPP برای اجرای بازی های پلی استیشن پرتابل
- Yuzu برای اجرای بازی های نینتندو سوییچ
- bsnes برای اجرای بازی های سوپر نینتندو
- mGBA برای اجرای بازی های گیم بوی ادونس
- Citra برای اجرای بازی های نینتندو 3DS
خوشبختانه خبر خوب این است که زمانی که نسخه های جدیدی از این شبیه سازها منتشر گردد، بازیکنان به راحتی می توانند آن ها را به روزرسانی نمایند. لازم به ذکر است که به علت رتغییراتی که ولو در این نسخه از لینوکس انجام داده، نصب شبیه سازها یا هر نرم افزار دیگر به وسیله ترمینال کاملا قفل شده، مگر اینکه مهارت زیادی در کار با این سیستم عامل داشته باشید. در ادامه می توانید این شبیه سازها را به استیم اضافه کنید تا به وسیله رابط کاربری آن به آن ها دسترسی داشته باشید. در نهایت پس از کپی فایل های بازی ها و راه اندازی مجدد کنسول می توانید از بازی های کلاسیک لذت ببرید.
جالب است بدانید که این شبیه سازها به خوبی با استیم دک هماهنگ هستند و به طور اتوماتیک کنترلر را تشخیص می دهند. از طرفی می توانید هر زمان که بخواهید دکمه پاور را فشار دهید تا کنسول را در حالت Sleep قرار داده و هر وقت که دوست داشتید به ادامه بازی خود در شبیه سازها بپردازید. با این حال از بین موارد گفته شده، شبیه سازهای Duckstation و PPSSPP از بهینه سازی بهتری برخوردار هستند و از پدهای لمسی هم به راحتی می توان در آن ها استفاده کرد.
برای اجرای بازی ها با استفاده از شبیه سازها تنظیمات مختلفی وجود دارد اما باید دقت داشته باشید که با توجه به عمر باتری نه چندان زیاد دستگاه، بهتر است آن ها را با دقت آنالیز کنید. به عنوان مثال در شبیه ساز PCSX2 بازی پرسونا 3 با نرخ فریم 60 اجرا می گردد و با توجه به کیفیتی که دارد، چندان باتری را خالی نخواهد کرد. طبق گزارش ها، هنگام تجربه بازی های قدیمی روی شبیه سازها باتری دستگاه بین 4 تا 8 ساعت بسته به سطح گرافیک بازی و اندازه روشنایی صفحه نمایش دوام خواهد داشت.
هرچند بازی هایی نظیر سوپر ماریو گلکسی 2 وجود دارند که از افت فریم رنج می برند و بعضا ممکن است بازیکن را اذیت نمایند، با این حال در آینده قطعا شاهد به روزرسانی های نرم افزاری مختلف خواهیم بود که این مسائل را تا حد زیادی برطرف خواهند کرد. در ادامه می توانید تصاویری از اجرای بازی های قدیمی با استفاده از شبیه ساز روی استیم دک مشاهده کنید.
منبع: PCGamer
منبع: دیجیکالا مگ