5 تیشه بر ریشه هفت!

به گزارش مجله سرگرمی، روزنامه خراسان: برنامه سینمایی هفت که روزگاری به عنوان یکی از برند های تلویزیون و مؤثرترین برنامه سینمایی سیما شناخته می شد، این روز ها از دوره اوج خود فاصله گرفته و جز ویدئو هایی که گاهی به بهانه نقدها تند مسعود فراستی و اظهارنظرات عجیب وغریبش در فضای مجازی وایرال می گردد، شاهد اثرگذاری یا جریان سازی این برنامه نیستیم. برنامه هفت با رویه ای که به ویژه در سری جدید خود در پیش گرفته، قدم به قدم به روز های فرود خود نزدیک شده است. گزارش امروز، پنج تصمیمی را مرور می نماید که در دوره های مختلف، به ویژه دوره اخیر برای هفت گرفته شد تا این برنامه را بی تأثیر و سترون کرد.

5 تیشه بر ریشه هفت!

1. جدایی منتقد و فیلم ساز

یکی از مهم ترین تغییراتی که در برنامه هفت رخ داد، نقد فیلم در غیاب کارگردان یا تهیه نماینده و تنها با حضور منتقدان بود. در سری های قبلی این برنامه، صاحب اثر روبه روی منتقد می نشست و به نقدها او پاسخ می داد و از فیلم خود دفاع می کرد. در خلال این مناظره ها بحث های پرچالش و داغی شکل می گرفت که مورد علاقه مخاطب هم بود. اگرچه نقدها زیادی به ادبیات مسعود فراستی وارد است، اما نمی توان این نکته را انکار کرد که صراحت لهجه منتقد ثابت هفت، از دلایل اصلی داغ و جذاب بودن این بحث ها بود.

هرچند که حضور فیلم ساز در میز نقد، کاری ضروری نیست و لزومی ندارد صاحب فیلم حتماً به نقدها منتقد پاسخ بدهد، اما از طرفی هم حضور منتقد و فیلم ساز در میز نقد باعث می شد قضاوت و نتیجه گیری در خاتمه به مخاطب واگذار شود و بحث از حالت یک سویه بودن خارج می شد.

2. جهت اشتباه میز نقد

یکی از نقاط ضعف مهم برنامه به مهم ترین بخش آن یعنی میز نقد برمی شود. در سری جدید برنامه، سهمی برای نقد آثار سینمای دنیا در نظر گرفته شده است و گاهی فیلم های خارجی مورد نقد و آنالیز قرار می گیرند. توجه به سینمای دنیا اتفاق خوبی است، اما طبیعتاً نقد فیلم های سینمای ایران اولویت دارد و حداقل باید در کنار فیلم های سینمای دنیا، به آن پرداخته شود، نه این که میز نقد در برخی از برنامه ها صرفاً به فیلم های خارجی اختصاص پیدا کند و از فیلم های روی پرده سینمای خودمان نامی برده نشود. علاوه بر این، برنامه نمی تواند بی توجه به شرایط سینمای ایران، جهت خودش را طی کند.

مثلاً آدینه شب در حالی که یک هفته از تعطیلی سینما ها می گذشت و در مرز دومین هفته تعطیلی سینما ها بودیم و از طرفی هم اکران نوروزی با فیلم هایی جدید در پیش است، در میزگرد آنالیز و معرفی فیلم سینمایی، محمدحسین لطیفی با جلال الدین دری کارگردان فیلم نرگس مست، درباره این فیلم صحبت کرد. فیلمی که حتی پیش از تعطیلی سینما ها نیز مخاطب چندانی نداشت و تنها دو هزار و 647 نفر را به سینما کشانده بود.

3. کارشناسان نام ناآشنا

یکی دیگر از نقاط ضعف برنامه، افرادی هستند که به عنوان کارشناس به هفت می آیند. بخش مهمی از اعتبار و دیده شدن برنامه های تحلیلی و گفت وگومحور، وابسته به شخصیت هایی است که به عنوان کارشناس یا مهمان، در برنامه حاضر می شوند. هرچه در بخش میز نقد از منتقدان مشهور و نام آشنا دعوت می شود، در بخش میز رسانه، معمولاً کارشناسانی حضور می یابند که نه تنها میان مخاطبان تلویزیون بلکه در میان علاقه مندان به سینما هم شناخته شده نیستند؛ بنابراین برنامه هفت درباره دعوت از کارشناسان و چهره ها با نظرات متنوع هم انتظار مخاطب را برآورده نکرده است. از قضا این افراد معمولاً بحث های جذاب و داغی را نیز مطرح نمی نمایند و میز رسانه در بدترین حالت ممکن به سر می برد.

4. نقش بی تأثیر و خنثی مجری

از اولین سری برنامه هفت تا به امروز، چهره های مختلفی مانند فریدون جیرانی، محمود گبرلو، بهروز افخمی، رضا رشیدپور و محمدحسین لطیفی روی جایگاه مجری این برنامه نشسته اند. جز رضا رشیدپور که در روز های سی وششمین جشنواره فجر به صورت موقت اجرای این برنامه را برعهده داشت، محمدحسین لطیفی یکی از انتخاب های نامناسب برای اجرای هفت بود. او در این برنامه معمولاً موضعی خنثی دارد، پرسش های سخت نمی پرسد و در زمانی که امکان آن هست، با مهمان وارد بحث چالشی نمی شود، البته در سری جدید برنامه به طور کلی نقش مجری کمرنگ شده است و در این شرایط نمی تواند حضور چندان تأثیرگذاری هم در برنامه داشته باشد.

5. زنده نبودن هفت

ضبطی شدن برنامه و زنده نبودن هفت، آخرین ضربه ای بود که به این برنامه وارد شد. پیش از جشنواره فجر اعلام شد نقد سینما و هفت به دلایلی مانند امکان بهتر برای دعوت از مهمانان و بالا بردن کیفیت برنامه به صورت ضبطی پخش خواهند شد، اما اکنون در حالی که جشنواره فجر به خاتمه رسیده، برنامه هفت برخلاف نقد سینما، باز هم به صورت ضبطی و غیرزنده روی آنتن می رود. ضبطی شدن این برنامه باعث می شود فرصت ممیزی برنامه فراهم شود و کمتر شاهد بحث های چالش برانگیز و نقد های بحث برانگیز فراستی و دوستان در هفت باشیم. این میخ آخر بر تابوت یکی از برنامه های برند تلویزیون در سال های گذشته است.

منبع: برترین ها
انتشار: 5 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: fixfun.ir شناسه مطلب: 1099

به "5 تیشه بر ریشه هفت!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 تیشه بر ریشه هفت!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید