این رژیم غذایی عمرتان را زیاد می نماید
به گزارش مجله سرگرمی، ماهی، سبزیجات، روغن زیتون و حتی یک مشت آجیل در این رژیم نقش اساسی در تأمین سلامت افراد دارد و نه تنها خطر حمله قلبی و سکته را کاهش می دهد، بلکه به افراد یاری می نماید تا از بیماری ها دور بمانند و عمر طولانی تری داشته باشند.
طی آزمایشات بالینی اخیر معین شد پیشگیری و کاهش نرخ حملات قلبی و مرگ های زودرس در افرادی که رژیم های غذایی کم چرب دارند، مشهودتر است. گفته می گردد این مزایا در میان افرادی که تابع رژیم غذایی مدیترانه ای هستند، بیشتر است.
به گزارش خبرآنلاین، طی 40 کارآزمایی بالینی که نتایج آنها به تازگی منتشر شد، رژیم غذایی کم چرب به پیشگیری از حملات قلبی و مرگ های زودرس در میان افرادی که در معرض خطر هستند، یاری شایانی می نماید. این موضوع برای افرادی که که قبلاً دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده اند و کسانی که دارای شرایطی مانند فشار خون بالا، دیابت و چاقی هستند، بسیار حائز اهمیت است.
بر اساس یک تحلیل تازه از رژیم های غذایی رایج، افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی قرار دارند، می توانند با رعایت رژیم غذایی کم چرب، سلامت و عمر خود را افزایش دهند. با این وجود، این مزایا در افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند، بیشتر بود. ماهی، سبزیجات، روغن زیتون و حتی یک مشت آجیل در این رژیم نقش اساسی در تأمین سلامت افراد دارد و نه تنها خطر حمله قلبی و سکته را کاهش می دهد، بلکه به افراد یاری می نماید تا از بیماری ها دور بمانند و عمر طولانی تری داشته باشند.
این یافته ها اخیراً به صورت آنلاین در مجله پزشکی BMJ منتشر شده و کارشناسان در این باره می گویند که افزایش مصرف ماهی و غذاهای گیاهی و کاهش مصرف گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده تضمین کننده سلامت است و به نظر می رسد یک الگوی غذایی مانند رژیم مدیترانه ای، که بر روی مصرف غذاهای گیاهی بیشتر و چربی حیوانی کمتر تمرکز دارد، به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی یاری می نماید.
افزون بر این، شواهد دیگر نشان می دهد که امروزه منبع چربی در رژیم غذایی اهمیت زیادی دارد. چربی ناشی از منابع گیاهی، مانند روغن های گیاهی و آجیل، که از نوع غیراشباع است، سلامت قلب را تأمین می نماید. طبق مطالعات، ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند نیز می توانند خطر مرگ زودهنگام را در میان افراد مبتلا به بیماری قلبی کاهش دهند.
در مقابل این طیف چربی مفید، چربی های ترانس مصنوعی قرار دارند که در بسیاری از غذاهای کنسروی و فرآوری شده یافت می شوند و می توانند کلسترول بد (LDL) را افزایش و در عین حال کلسترول خوب (HDL) را کاهش دهند و احتمال بیماری های قلبی را بالا ببرند.
این یافته ها بر اساس 40 کارآزمایی بالینی با بیش از 35000 شرکت کننده حاصل شد که طی این آزمایش ها اثرات 7 رژیم غذایی مختلف مورد آنالیز نهاده شد و متغییرهایی نظیر ورزش و ترک سیگار هم در آن مؤثر بودند. به طور کلی، تنها رژیم مدیترانه ای و رژیم های کم چرب در کاهش خطر ابتلا به عوارض قلبی یا مرگ مؤثر بوده اند. در میان شرکت کنندگانی که رژیم مدیترانه ای داشتند، به ازای هر 1000 نفر در طی یک دوره پنج ساله، 17 مرگ کمتر (در مقایسه با شرکت کنندگانی که یک رژیم غذایی معمولی داشتند)، رخ داد.
بعلاوه شرکت کنندگانی که مصرف چربی خود را به 20 تا 30 درصد کالری روزانه محدود کردند، در طی پنج سال (در مقایسه با شرکت کنندگانی که هیچ تغییری در رژیم غذایی خود نداشتند)، به ازای هر 1000 نفر، 9 مرگ کمتر و 7 حمله قلبی کمتر در آنها دیده شد.
منبع: upi
منبع: عصر ایران