7 راه چاره برای برطرف مشکل سیاه شدن صفحه گوشی اندرویدی
به گزارش مجله سرگرمی، اگر با سیاه شدن صفحه گوشی اندروید روبرو شده اید، جای نگرانی نیست؛ چرا که شما می توانید با انجام چند ترفند، مشکل سیاه شدن صفحه گوشی اندروید را رفع کنید.
سیاه شدن صفحه گوشی اندروید آن هم بدون هیچ نشانه ای از فعالیت، به طور حتم باعث دردسر و ناراحتی می گردد. با این حال، نیازی به وحشت یا از دست دادن امید نیست؛ چرا که چندین قدم وجود دارد که می توانید برای احیای احتمالی دستگاه خود انجام دهید.
1. اجرای یک Power Cycle
احتمالا بارها با گوشی اندروید روبرو شده اید که دچار هنگ شده و صفحه نمایش گوشی رسما هیچ واکنشی نسبت به ضربه زدن از خود نشان نمی دهد. در این شرایط معمولا شما یک Power Cycle انجام می دهید تا گوشی مجدد از نو کار کند.
در گوشی های قدیمی که دارای باتری قابل تعویض بودند، شما صرفا با درآوردن باتری، چند ثانیه صبر و مجدد نصب باتری رسما این عملیات را انجام می دهید. در گوشی های مدرن، خبری از باتری غیر قابل تعویض نیست و شما باید صرفا دکمه پاور را چند ثانیه نگه دارید. متناسب با نوع برند گوشی، این بازه زمانی به طور معمول بین 10 تا 30 ثانیه طول می کشد.
2. برطرف مسائل مربوط به شارژ گوشی
گاهی اوقات شاید علت سیاه شدن صفحه گوشی اندروید به خاطر باتری تخلیه شده باشد. به همین علت در وهله اول باید آداپتور و کابل شارژ گوشی را تست کنید.
به این صورت که این دسته از لوازم جانبی را روی یک گوشی دیگر تست کنید. اگر کابل یا آداپتور شارژ هیچ ایرادی نداشته، جایگاه شارژ گوشی را از بابت کثیفی و گرد و خاک آنالیز کنید. برترین راه چاره برای پاک سازی جایگاه های شارژ استفاده از کمپرسور هواست. بعد از انجام صحیح این کار، مجدد کوشش نموده تا گوشی خود را شارژ کنید.
3. آنالیز ایرادات باتری
اگر مشکل سیاه شدن صفحه گوشی اندروید همچنان پابرجاست، امکان دارد مشکل مربوط به باتری تلفنتان باشد. این ماجرا به طور معمول به این علت است که بیشتر باتری های تلفن و تبلت پس از چند سال استفاده به طور قابل توجهی آغاز به تخریب می شوند. بعلاوه، عواملی مانند قرار گرفتن در معرض مایعات، افتادن روی سطوح سخت و دمای شدید می تواند به طور جبران ناپذیری به باتری آسیب برساند.
پس از وصل کردن دستگاه به شارژر، یک دقیقه صبر کنید تا ببینید آیا نماد باتری روی صفحه ظاهر می گردد یا خیر. اگر نماد روی صفحه ظاهر گردد، احتمالا باتری شما سلامت خوبی دارد. شما بعلاوه می توانید سلامت باتری گوشی اندرویدی خود را با استفاده از برنامه ای مانند AccuBattery هنگام بوت شدن آنالیز کنید.
اگر چراغ قرمز کوچک (یا رنگ دیگری) چشمک می زند، نشان می دهد که باتری انرژی کافی را برای روشن کردن یا نمایش محتوا ندارد. اجازه دهید گوشی 30 دقیقه شارژ گردد، سپس دوباره آن را روشن کنید. اگر نماد باتری یا چراغی را نمی بینید، ممکن است به این معنی باشد که باتری شما تمام شده و باید تعویض گردد.
4. آنالیز هر گونه آسیب وارد شده به گوشی
ممکن است تلفن اندرویدی شما به علت گیر کردن یا آسیب تماشا دکمه پاور روشن نگردد. دکمه روشن/خاموش را محکم فشار داده و نگه دارید تا ببینید آیا پاسخی وجود دارد یا خیر. اگر دکمه گیر نموده یا جوابگو نیست، ممکن است خراب باشد و باید آن را تعمیر یا تعویض کنید.
بعلاوه این احتمال نیز وجود دارد که گوشی شما روشن گردد، اما صفحه نمایش خراب باشد و به نظر برسد که روشن نمی گردد. برای آنالیز این موضوع، دکمه پاور را به مدت 30 ثانیه نگه داشته تا مطمئن شوید که گوشی روشن است. سپس، حداقل دو دقیقه صبر کنید تا فرآیند بوت کامل گردد.
پس از آن، از دستگاه دیگری با تلفن خود تماس بگیرید. اگر زنگ بخورد، احتمالا مشکل از صفحه نمایش شما خواهد بود. در این صورت، اگر متخصص هستید، می توانید صفحه نمایش گوشی را خودتان تعویض کنید. اگر هم یک کاربر عادی هستید، گوشی را برای تعمیر به مرکز خدمات و تعمیرات موبایل معتبر ببرید.
5. استفاده از کامپیوتر برای عیب یابی
یک راه چاره دیگر معمولا این گونه است که شما گوشی اندروید را به وسیله یک کامپیوتر وادار به روشن شدن کنید. به طور کلی مراحل زیر را باید انجام دهید:
1. گوشی را به وسیله کابل USB به کامپیوتر متصل کنید.
2. اجازه دهید 15 دقیقه گوشی به وسیله کابل شارژ گردد.
3. کابل را از گوشی قطع نموده و سپس طی 10 ثانیه بعد مجدد آن را به گوشی متصل کنید.
4. اجازه دهید گوشی 30 دقیقه دیگر هم شارژ گردد.
5. دکمه روشن/خاموش گوشی را برای 5 ثانیه فشار داده و نگه دارید.
6. اگر عبارت Restart روی صفحه ظاهر شد، حتما روی آن ضربه بزنید. اگر شما این کلمه را نمی بینید، دکمه روشن/خاموش را برای 30 ثانیه دیگر نگه دارید.
6. استفاده از حالت Safe Mode
حالت سیف مد اندروید به شما این امکان را می دهد تا دستگاه را تنها با نرم افزارهای سیستمی اجرا کنید. اگر گوشی اندروید شما به علت نصب برنامه ای که اخیرا نصب نموده اید توان اجرا را نداشته باشد، استفاده از حالت Safe Mode برای راه اندازی گوشی بسیار کارساز محسوب می گردد.
از آنجایی که گوشی تلفن جوابگو نیست، شما باید به وسیله دکمه های فیزیکی وارد حالت Safe Mode در گوشی اندروید شوید. دکمه ی روشن/خاموش گوشی را پایین نگه داشته تا روند بوت آغاز گردد. سپس خیلی سریع دکمه های روشن/خاموش و کم کردن صدا را هم زمان فشار دهید. اگر این اقدامات نیز عمل نکرد، دستورالعمل هایی که به صورت آنلاین برای گوشی شما منتشر شده را دنبال کنید.
اگر گوشی شما با موفقیت در حالت Safe Mode اجرا شد، حدس این موضوع که برنامه های نصب شده اخیر مسبب این اتفاق بوده کاملا درست است. برای برطرف این مشکل باید به مسیر Settings Apps & notifcations در حالت سیف مود بروید و هر گونه نرم افزار شخص ثالث مشکوک را تک به تک از گوشی خود پاک کنید. پس از این کار، گوشی خود را ری استارت نموده تا از این شرایط خارج گردد. احتمالا مشکل باید درست شده باشد.
7. ریست گوشی اندروید
اگر همچنان مشکل سیاه شدن صفحه گوشی اندروید پابرجاست، شاید ریست کردن گوشی تنها گزینه ای باشد که برای همواره از شر این مشکل خلاص شوید! با انجام این کار شما دیگر شاهد باگ و خطای نرم افزارهای مختلف نیستید و سیستم عامل گوشی باید به درستی و مثل روز اول کار کند. البته حواستان باشد که ریست کردن گوشی یا تبلت باعث حذف دائمی تمامی اطلاعات می گردد. بنابراین، قبل از انجام این مرحله حتما نسبت به گرفتن فایل پشتیبان اقدام کنید.
برای ریست کردن گوشی اندروید، به مسیر Settings General Management Reset Factory data reset رفته و روی دکمه Reset در پایین صفحه ضربه بزنید. اگر مشکل سیاه شدن صفحه گوشی اندروید اصلا به شما اجازه ورود به گوشی را نمی دهد، باید در حالت Recovery Mode این عملیات را انجام دهید.
همان طور که در ابتدای مطلب گفته ایم، روشن نشدن گوشی اندروید و مشاهده یک صفحه سیاه می تواند به شدت آزاردهنده باشد؛ به خصوص اگر تنها یک گوشی موبایل داشته باشید. با این اوصاف، در این مطلب کوشش نموده ایم تمامی راه چاره های ساده که می توانید این ایراد را حل کنید ارائه دهیم.
در صورتی که مشکل مورد نظر همچنان وجود دارد، شاید بهتر باشد نسبت به تعمیر گوشی خود به وسیله دفاتر تعمیر تخصصی موبایل اقدام کنید. شاید هم وقت خرید گوشی نو فرا رسیده است!
منبع: Makeuseof
منبع: دیجیکالا مگ