طرز تهیه مربای بالنگ؛ طعمی از دل پاییز

به گزارش مجله سرگرمی، مرکبات برترین و لذیذترین گزینه برای مربا ها هستند؛ هم از جهت بوی مطبوعی که دارند هم از جهت طعم و مزه شان. بالنگ هم یکی از این مرکبات است که در بین مربا ها محبوبیت زیادی دارد.

طرز تهیه مربای بالنگ؛ طعمی از دل پاییز

میوه ای پر از خاصیت که کم تر کسی به سراغ آن می رود و مربای آن می تواند در دسترس ترین فرآورده آن باشد. پوست بالنگ بیشتر برای تهیه مربا مورد استفاده قرار می گیرد و بعلاوه به عنوان ضدعفونی کننده و صفرابر نیز مصرف سنتی دارد.

بر اساس تحقیقات نو نیز اثرات ضد التهابی و کم کنندگی قند خون در گیاه بالنگ تایید شده که این امر نشان از تاثیر این گیاه در درمان مرض قند (دیابت) و آلزایمر است.

مواد لازم:

بالنگ: 2 عدد

شکر: هم وزن بالنگ

گلاب: یک چهارم لیوان

زعفران دم نموده: به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

1. بالنگ هایی را انتحاب کنید که برجستگی کمتری روی پوست داشته باشند تا به سهولت پوست را جدا کنید. برای جدا کردن پوست، از کارد میوه خوری تیز بهره ببرید و یک لایه نازک از روی پوست بالنگ بردارید.

اگر میزانی از پوست باقی ماند اشکالی ندارد، چون باعث عطر بیشتر مربا می گردد، اما اگر این میزان زیاد باشد موجب تلخ شدن مربا می گردد.

2. بعد از اینکه پوست را جدا کردید بالنگ را از وسط به دو نیم کنید و بخش داخلی (مغز) را درآورید و آب یکی از بالنگ ها را گرفته و صاف کنید که بعداْ به مربا اضافه گردد و بخش سفید رنگ پوست که شبیه پنبه است را برای مربا جدا کنید و به وسیله قیچی یا کارد به قطعات تقریباً 1 در 2 سانتی متر ببرید. سعی کنید قطعات کوچک نباشد بعد آن را وزن کنید تا وزن شکر به دست بیاید.

3. بالنگ را به مدت 12 ساعت در آب خیس کنید. در این مدت میزانی آب جذب می نماید.

4. شکر را با دو لیوان آب بجوشانید تا برای مربا آماده باشد.

5. بعد از 12 ساعت بالنگ ها را از آب خارج کنید و با دست فشار دهید تا آب آن گرفته گردد سپس در ظرفی آب بریزید و بالنگ ها را بجوشانید. دو بار این کار را تکرار کنید تا تلخی مربا گرفته گردد.

دقت داشته باشید که زیاد نجوشد؛ هر بار 10 دقیقه کافیست. هر چه میزان آب هنگام جوشیدن بیشتر باشد تلخی آن زودتر گرفته می گردد.

6. پس از این مرحله بالنگ را روی صافی بریزید و چند بار آب سرد رویش بریزید بعد با دست فشار داده و آبش را بگیرید و در شهد بیندازید. آب صاف شده بالنگ را به جای آبلیمو اضافه کنید (از شکرک زدن شهد غلیظ جلوگیری میکند) شعله را روشن کنید و صبر کنید تا بالنگ کاملاً بپزد و شهد کمی برایش به جای مانده و شیشه ای گردد.

در آخر گلاب و زعفران اضافه کنید و صبر کنید دو سه جوش بزند و شعله را خاموش کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 20 دی 1400 بروزرسانی: 20 دی 1400 گردآورنده: fixfun.ir شناسه مطلب: 1926

به "طرز تهیه مربای بالنگ؛ طعمی از دل پاییز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای بالنگ؛ طعمی از دل پاییز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید