طرز تهیه دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه با سس شکلاتی
به گزارش مجله سرگرمی، تصور کنید همینطور که به یک دونات نرم و خوشمزه گاز می زنید، عطر و طعم کرم شکلاتی روی آن در دهان شما پخش گردد! عالی به نظر می رسد این طور نیست؟! قطعا نه گفتن به این بمب شکلاتی کار دشواریست. حالا این دونات با آن بافت نرم و ترد را با ذرات شکر و دارچین تصور کنید. خودشه نه؟! یا شاید دوست داشته باشید یک دونات خوشمزه نرم و شیرین بدون شکلات و شکر و با عطر دلپذیر هل را امتحان کنید؟ بسیار خب! اگر می خواهید این تصور شیرین را به واقعیت تبدیل کنید، با ما همراه باشید تا خوشمزه ترین دونات خانگی را به همراه 3 سس بی نظیر به شما آموزش دهیم.
در این مطلب آمده است:
طرز تهیه خمیر دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه
طرز تهیه انواع روکش و سس برای تزیین دونات
1. طرز تهیه شربت بار
2. طرز تهیه سس ساده و شکلاتی برای تزیین دونات
3. غلتاندن دونات در شکر و دارچین
4. طرز تهیه سس شکلاتی برای تزیین دونات
طرز تهیه خمیر دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه
مواد لازم | |
آب یا شیر ولرم | 1 پیمانه |
شکر | 50 گرم |
مایه خمیر | 10 گرم یا 2 قاشق چایخوری |
روغن یا کره | 1/3 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 پینچ |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
آرد | 500 گرم |
روش تهیه
1. ابتدا آب یا شیر ولرم (43 درجه) را به همراه یک قاشق غذاخوری از شکر، مایه خمیر و روغن یا کره ذوب شده داخل کاسه همزن یا ظرف نسبتا گودی مخلوط کنید و مدت 10 دقیقه به آن اجازه دهید تا مایه خمیر عمل آید.
نکته: برای نتیجه بهتر می توانید میزان روغن یا کره را به نسبت مساوی 1 به 1 تقسیم کنید. یعنی 40 گرم روغن مایع و 40 گرم کره را به طور مساوی با هم مخلوط کنید.
2. در ادامه تخم مرغ، مابقی شکر و وانیل را به مایه خمیر عمل آمده اضافه کنید.
3. در ظرف دیگری آرد الک شده، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط نموده و به آرامی و در چند مرحله به مخلوط مایه خمیر و تخم مرغ اضافه کنید.
نکته: در صورت تمایل می توانید 25 گرم از آرد کم کنید و آن را با پودر کاکائو جایگزین کنید. در این صورت محصول نهایی شما دونات شکلاتی خواهد بود.
4. در صورتی که از سری خمیرگیر همزن استفاده می کنید، خمیر دونات را به مدت 10 دقیقه با خمیرگیر ورز دهید. در غیر این صورت خمیر را روی سطح کار قرار دهید و به صورت اصولی با حرکت رفت و برگشتی، آغاز به ورز دادن خمیر با دست کنید. مدت تقریبی برای ورز دادن با دست بین 10 تا 15 دقیقه است.
5. پس از اینکه خمیر را به اندازه کافی ورز دادید، خمیر را به شکل یک چانه عظیم در آورید و درون ظرف تمیزی که از قبل با روغن کف و جداره های آن چرب شده و روی آن را با سلفون کاور کردید، به مدت یک ساعت درون یخچال استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر گردد.
نکته: دلیل اینکه خمیر دونات را درون یخچال استراحت می دهیم، این است که فرآیند تخمیر مخمر آهسته تر و به آرامی انجام گردد.
6. پس از اینکه استراحت خمیر کامل شد، پف خمیر را مطابق تصویر بگیرید و خمیر را جمع و به سطح کار آرد پاشی شده منتقل کنید.
7. در این مرحله به یاری وردنه، خمیر را به ضخامت 1 سانتی متر باز کنید و به یاری رینگ ساده یا قالب دونات کاتر بزنید.
نکته: در صورتی که تمایل دارید داخل دونات های خود را با کرم یا شکلات پر کنید، از رینگ ساده یاری بگیرید. همچنین در صورتی که قالب دونات در دسترس نبود، دونات ها را با رینگ ساده کاتر بزنید و سپس از یک ماسوره یا کاتر گرد کوچکتر برای سوراخ کردن وسط دونات ها بهره ببرید.
8. زمانی که دونات ها را برش زدید، آن ها را روی یک سطح آرد پاشی شده و یا کاغذ روغنی چرب شده به مدت 30 تا 60 دقیقه (بسته به دمای محیط آشپزخانه) مجددا استراحت دهید.
نکته: از قلم نیاندازید که در این فاصله نیز باید روی دونات ها را با یک پارچه سبک بپوشانید تا روی آن ها خشک نگردد.
9. در نهایت دونات ها را درون روغن سرخ کردنی غوطه ور کنید و مرتب با قاشق روغن را به همه جای دونات برسانید تا همزمان و به سرعت هر دو سمت آن پف کند.
10. پس از سرخ کردن، نوبت به گلیز کردن (روکش کردن) می رسد. برای گلیز روی دونات گزینه های متعددی برای انتخاب خواهید داشت. شما می توانید از شربت بار، سس شکلاتی، غلتاندن در شکر و دارچین و… بسته به ذائقه و سلیقه خود بهره ببرید. در ادامه روش های مختلف گلیز کردن دونات را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه انواع روکش و سس برای تزیین دونات
1. طرز تهیه شربت بار
مواد لازم | |
شکر | 500 گرم |
آب جوش | 2/3 پیمانه |
گلوکز یا بادکا | 3 قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | ¼ قاشق چایخوری |
دانه هل | 2 عدد |
روش تهیه
برای درست کردن شربت بار، شکر و بادکا (گلوکز) را در آب جوش حل کنید، جوهر لیمو یا یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید و مخلوط را به همراه دانه های هل به مدت 5 تا 6 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
دونات ها را در شربت بار بغلتانید و با مغز گردو، بادام و یا اسپرینکل های رنگی (ترافل های رنگی) تزیین و سرو کنید.
نکته: در صورتی که بادکا در دسترس نداشتید می توانید آن را از دستور حذف کنید. اما، بهتر است بدانید که رمز براق شدن و ماندگاری بالای دونات اضافه کردن همین بادکاست.
2. طرز تهیه سس ساده و شکلاتی برای تزیین دونات
مواد لازم | |
شیر | 100 گرم |
پودر شکر | 400 گرم |
نمک | 4 گرم |
روش تهیه
همه مواد را با هم مخلوط کنید و روی حرار ملایم قرار دهید تا پودر شکر کاملا در شیر حل گردد. سپس، دونات ها را در این سس فرو کنید.
نکته: در صورت تمایل می توانید از رنگ های خوراکی برای رنگی کردن سس بهره ببرید.
همچنین، شما می توانید برای تهیه سس شکلاتی 25 گرم از پودر شکر کم کنید و آن را با 25 گرم پودر کاکائو جایگزین کنید.
3. غلتاندن دونات در شکر و دارچین
اگر بافت ترد و شکری همراه با عطر دلپذیر دارچین را برای دونات می پسندید، یک قاشق چایخوری دارچین را با 200 گرم شکر دانه ریز مخلوط نموده و دونات ها را در آن بغلتانید.
4. طرز تهیه سس شکلاتی برای تزیین دونات
مواد لازم | |
شکلات تخته ای | 100 گرم |
خامه صبحانه | 200 گرم |
روش تهیه
سس شکلاتی در حقیقت نوعی گاناش رقیق است که با نسبت 1 به 2 تهیه می گردد. برای درست کردن این گلیز خوشمزه شکلاتی کافی است خامه صبحانه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به محض اینکه خامه نرم و روان شد شکلات تخته ای خرد شده تلخ یا شیرین را بسته به ذائقه خود به آن اضافه کنید و مرتب آغاز به هم زدن کنید تا زمانی که شکلات ها 80 درصد آب شدند. اکنون ظرف را از روی حرارت بردارید و با هم زدن مرتب اجازه دهید تا مابقی شکلات ها با گرمای خامه حل شوند.
نکته: اگر به شکلات حرارت زیاد و مستقیم بیش از حد برسد، می سوزد.
در صورت تمایل می توانید این مخلوط را با نسبت 1 به 1 برای فیلینگ داخل دونات هم بهره ببرید.
دونات ها را با اسپرینکل های رنگی تزیین و به همراه یک فنجان چای ایرانی خوش عطر سرو و نوش جان کنید.
حرف آخر
همانطور که مشاهده کردید، درست کردن دونات خانگی کار دشواری نیست. اگر به درست کردن شیرینی های خانگی علاقمندید، پیشنهاد می کنم طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی خوشمزه با تمام فوت و فن ها را نیز در این مطلب دنبال کنید.
لطفا اگر رسپی های ارائه شده در این مطلب را تهیه کردید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.
منبع: مجله انگیزهبه "طرز تهیه دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه با سس شکلاتی" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دونات یا پیراشکی خانگی خوشمزه با سس شکلاتی"
محمد مهدی 9 خرداد 1400
خیلی خیلی عالی توضیح داده شده و با جزئیات