طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون به سبک بندرعباسی ها
به گزارش مجله سرگرمی، انبه یکی از خوشمزه ترین، مقوی ترین و مفیدترین میوه های تابستانی است. انبه سرشار از مس، کلسیم، آهن و آنتی اکسیدان هایی مثل بتاکاروتین است و به همین دلیل پوست را جوان و شاداب نگه می دارد، ضد سرطان است، سلامت شبکیه چشم را تضمین می کند، برای سلامت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است و قند خون را تنظیم می کند. اگر یبوست دارید انبه بخورید و برای پیشگیری از بیماری های قلبی از انبه غافل نشوید. انبه هم یکی از لذیذترین ترشی های دنیاست که فصل تهیه آن تابستان است. طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون به سبک بندرعباسی و مواد تشکیل دهنده ترشی انبه را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون به سبک بندرعباسی
مواد لازم
انبه: 1 کیلوگرم
تخم گشنیر: 1 قاشق غذاخوری
گلپر: ½ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ½ قاشق چایخوری
رنگ پودری زعفران: ½ قاشق چایخوری
زردچوبه: نوک قاشق چایخوری
سیاه دانه: 1 قاشق غذاخوری
فلفل گرد هندی تند و آسیاب شده: 1 قاشق غذاخوری (اگر طعم تند را می پسندید بیشتر بریزید)
پودر انبه: 1 قاشق مرباخوری
شکر: 1 قاشق مرباخوری
پودر خردل: نوک قاشق چایخوری
سیر: 1 بوته کامل و له شده
روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
سرکه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
برای درست کردن ترشی انبه بندرعباسی زعفرانی ابتدا پوست انبه ها را بگیرید و به صورت خلالی برش بزنید و خرد کنید. انبه ها را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آن ها به مقدار دلخواه نمک بپاشید. ابتدا کمی نمک بپاشید و مزه کنید که شور نشود، اگر نمکش کم بود کمی دیگر اضافه کنید. سایر ادویه ها و فلفل ها به جز شکر و سیاه دانه ها را هم اضافه کنید.
انبه های مزه دار شده را به مدت نیم ساعت در آفتاب بگذارید تا حسابی شیره انبه بیرون بیاید. در این فاصله سرکه و روغن زیتون را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به دمای جوش برسد. انبه های مزه دار شده را به همراه سیر له شده در یک قابلمه جداگانه بریزید و شکر را هم به آن ها اضافه کنید. حالا سرکه جوشیده را کم کم به انبه ها اضافه کنید. سرکه باید فقط روی انبه ها را بپوشاند و به حدی باشد که بتوان انبه ها را با قاشق هم زد. شعله گاز را زیاد کنید تا به مدت 5 دقیقه انبه و سرکه روی شعله بجوشند و بپزند. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید ترشی سرد شود و سپس سیاه دانه را به ترشی اضافه کنید.
دستور ترشی انبه به همین ترتیب است و ترشی انبه زعفرانی شما با غلظتی خوب و مناسب به همین راحتی آماده است. ترشی را در ظرف تمیز، خشک و بدون بو بریزید و درب ترشی را محکم ببندید. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته مهم در طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون این است که اگر دوست دارید ترشی انبه شما له نشود و انبه ها در آن درسته باشند باید فقط ترکیب روغن زیتون و سرکه جوشیده را به انبه ها اضافه کنید و بعد از اضافه کردن آن ها به انبه، ترشی را روی شعله گاز نجوشانید. ترشی انبه را با انبه سبز و کال هم می توانید درست کنید.
منبع: افق کوروش