آموزش تهیه ماست خانگی در منزل
به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگارانـ مصرف روزانه شیر و فراورده های لبنی به علت داشتن کلسیم فراوان برای سلامتی بدن و به خصوص داشتن استخوان های قوی بسیار لازم است. ماست یکی از پر هوادارترین چاشنی های کنار غذاست که در سفره ایرانیان صندلی ویژه ای دارد. ماست های بازاری و پاستوریزه معمولا پر چرب، دارای نشاسته و مواد نگهدارنده هستند، به همین علت عده ای ترجیح می دهند که از ماست های محلی یا ماست خانگی استفاده نمایند. اگر هوادار طعم اصیل ماست خانگی هستید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا آموزش تهیه ماست در منزل را با روشی بسیار ساده با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.
مواد لازم برای تهیه ماست خانگی
شیر: 3 لیتر
ماست برای مایه: 3 قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به شیر
برای تهیه ماست خانگی بهتر است از شیر های محلی بهره ببرید که چربی طبیعی دارند. شیر های محلی را می توانید از فروشگاه های لبنیات محلی مطمئن تهیه کنید. اگر از شیر پاستوریزه استفاده می کنید، حتما شیر پرچرب تهیه کنید تا ماست سفت تری داشته باشید.
طرز تهیه ماست خانگی
شیر را توی یک قابلمه مناسب بریزید و روی شعله اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید. اگر از شیر پاستوریزه استفاده می کنید، همین که شیر داغ شد، اجاق گاز را خاموش کنید و اگر از شیر محلی استفاده می کنید، بعد از جوش آمدن شیر شعله اجاق را کم کنید و حدود 20 دقیقه زمان بدهید تا شیر کم کم بجوشد؛ سپس اجاق را خاموش کنید. قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و بگذارید تا شیر از حرارت بیافتد. بعد از نیم ساعت دست تان را خوب بشویید و انگشت تان را توی شیر فرو کنید.
اگر انگشت شما به مدت ده ثانیه توانست گرمای شیر را تحمل کند؛ یعنی شیر برای مایه زدن آماده است. شیر را در ظرف مورد نظر خالی کنید. دو قاشق از شیر را با ماست مخلوط کنید و هم بزنید؛ سپس ماست را با قاشق در اطراف ظرف شیر بریزید و سطح آن را به میزان خیلی کم هم بزنید. حالا در یک جای مناسب که دمای آن سرد نباشد، یک پتوی نازک پهن کنید و ظرف شیر را روی آن بگذارید. یک آب کش روی ظرف شیر قرار بدهید و با یک حوله یا دستمال دور ظرف را بپوشانید.
بقیه پتو را آرام روی ظرف شیر بکشید و به مدت 4 تا 5 ساعت زمان بدهید تا ماست ببندد. بعد از گذشت این زمان آرام پتو را کنار بزنید و آب کش را از روی ظرف ماست بردارید. بگذارید نیم ساعت در این حالت بماند؛ سپس ظرف ماست را خیلی آرام بلند کنید و داخل یخچال بگذارید. سعی کنید یک روز به ماست دست نزنید تا خوب سفت گردد. نوش جان.
نکات مهم
1 ـ سعی کنید شیر را در قابلمه رویی بجوشانید؛ زیرا شیر در قابلمه رویی ته نمی گیرد.
2 ـ ظرفی که می خواهید در آن ماست بزنید، بهتر است سفالی باشد؛ اگر ماست را در ظرف پلاستیکی درست می کنید، حتما وقتی شیر از حرارت افتاد، آن را توی ظرف خالی کنید.
3 ـ ماستی که برای مایه استفاده می کنید، بهتر است ماست معمولی باشد. اگر از ماست پاستوریزه استفاده می کنید، سعی کنید ماست پرچرب ساده باشد و از ماست های یونانی، هم زده یا چکیده و بسیار پرچرب برای مایه زدن استفاده نکنید.
منبع: فرارو